Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:57:21

Громадська організація «MART» оголосила результати конкурсу малих грантів

17.09.2015   13:18Агенцiя

Громадська організація «MART» оголосила результати конкурсу малих грантів для громадських об’єднань та ініціативних груп Чернігівської та Полтавської областей – «Підтримка ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення змін в Україні».

Організатор конкурсу – Громадська організація «MART» в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», який реалізується у восьми областях України за фінансової підтримки Європейського Союзу. Загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює громадська організація «Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи».

На розгляд конкурс було подано 27 проектних пропозицій від громадських організацій та ініціативних груп Полтавщини та Чернігівщини. Пропозиції оцінювали незалежні експерти – представники відомих громадських організацій та органів влади. Основними критеріями оцінки поданих заявок були актуальність та обґрунтованість. В результаті експертами було відібрано 9 найбільш актуальних та якісних проектів:

1.   Проект «Чернігів - ЕКО МІСТО»  Ініціативної групи «ЕКО Місто»;

2.  Проект «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ»;

3.  Проект «Інформаційна допомога ВПО - запорука соціальної адаптації» Ініціативної групи «Небайдужі бібліотекарі»;

4.  Проект «Підвищення ролі жінки у суспільному житті Куликівщини» Куликівської районної організації «Спілки жінок України»;

5.  Проект «Центр інформаційно-правової  та психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей» Громадської організації «Менська Сотня»;

6.  Проект «Сильніші разом!» Ініціативної групи «Че.Help»;

7.  Проект «Точка опори» Громадської організації «Чернігівський центр психолого-соціальної допомоги постраждалим внаслідок АТО та особам, що перебувають в кризових станах «Ресурс»;

8. Проект «Активізація участі жінок Полтавщини в суспільних процесах» Ініціативної групи «Жінки Полтавщини – за рівні права та можливості»;

9.  Проект «Стимулювання сільського розвитку та активізація сільського населення в Полтавському районі шляхом розширення участі громадян у процесах прийняття рішень на рівні територіальних громад» Ініціативної групи «Єдність громади».

 Підтримка учасників бойових дій у зоні АТО, допомога внутрішньо переміщеним особам, розвиток сільських громад та участь громад у децентралізації, питання дотримання гендерної рівності при залученні жінок до суспільно-політичного життя, зменшення забруднення навколишнього середовища – ось перелік основних напрямків проектів-переможців конкурсу.

 Кожна з громадських ініціатив отримала фінансову підтримку Європейського Союзу  від 40 до 90 тисяч гривень. Загалом Європейський Союз надав близько 700 тисяч гривень на здійснення демократичних змін у Чернігівській та Полтавській областях.

Координатор проекту Руслана Бурова зазначила «Наша організація має честь підтримати ці чудові ініціативи. Запевняю, що вони не є одноденками і діятимуть на довгостроковій основі. Ми розділяємо відповідальність за результати проектів та забезпечимо їм всебічну підтримку».

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «MART» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини