Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:47:39

У Чернігові буде одна з кращих в Україні поліція — Арсен Аваков

14.09.2015   05:38

Міністр внутрішніх справ високо оцінив підготовку та організацію процесу прийому на службу до нової патрульної поліції у Чернігові. Ця робота поставлена тут найкраще з-поміж усіх зразків, бачених ним в обласних центрах України — відзначив Арсен Аваков.

У приміщенні Будинку засідань Чернігівської обласної ради відбулося офіційне відкриття пункту прийому анкет до нової патрульної поліції.

В урочистій церемонії відкриття центру прийому на службу до нової патрульної поліції м. Чернігова взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, керівник Департаменту патрульної поліції м. Києва Олександр Фацевич, начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС Віктор Слівінський, начальник Управління МВС України в Чернігівській області Едуард Альохін, керівництво правоохоронних та силових структур області та представники місцевої влади.

Бажаючих здати свої анкети виявилося чимало, тож протягом першої години було подано більше 200 анкет, третина з них – надійшли в електронному вигляді.

Відкриваючи захід, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков привітав присутніх зі святом впровадження нової патрульної поліції у Чернігові та підкреслив, що у січні наступного року на вулиці Чернігова вийдуть 200 нових патрульних поліцейських.

Прийом анкет триватиме до 5 жовтня 2015 року.

— Сподіваємося, що молодь Чернігова активно долучиться до проекту, і ми матимемо тут сильну патрульну поліцію. Це тільки початок. Маємо в планах реалізувати наступний наш проект – дорожню патрульну поліцію на трасі «Чернігів-Київ», тож сподіваємося на вашу підтримку, — повідомив очільник відомства.

— Перш ніж розпочати набір кандидатів у Чернігові, відомство ретельно вивчило та врахувало досвід, здобутий в інших областях. Тому переконаний, що тут невдовзі буде одна з кращих в Україні або й взагалі найкраща поліція, — заявив Арсен Аваков.

Також Міністр із задоволенням відзначив, що у Чернігові організація процесу прийому заяв від кандидатів на службу в новій поліції — поки що найкраща з-поміж усіх зразків, бачених ним в обласних центрах України.

— Такої чіткої організації, як тут, ще не бачив, — підкреслив Арсен Аваков. — Добре налагоджена черговість, ніякого натовпу і галасу в місці приймання заяв, виняткова ввічливість поєднана зі строгістю. Переконався, що у Чернігові хоч тримаються однозначно за демократію, але порядок поважають суворо. Дай вам Бог так і надалі.

У свою чергу перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе відзначила високу активність чернігівської молоді, яка прийшла подати анкети до нової патрульної поліції. Після прийому заяв для них настане більш відповідальний момент – тестування. Наразі триває підбір викладацького складу та інструкторів, які навчатимуть майбутніх поліцейських.

Голова Департаменту патрульної поліції м. Києва Олександр Фацевич звернувся до громадськості із закликом підтримати кандидатів на службу.

— Нам потрібна ваша підтримка, адже чим більше молоді візьме участь у конкурсі, тим якіснішим буде відбір. Досвід показує, що саме в невеликих містах буває найбільша кількість кандидатів на одне місце. Тому я впевнений, що у Чернігові буде найкраща поліція, - зазначив Олександр Фацевич.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагадав присутнім, що гаслом нової поліції є «СЛУЖИТИ ТА ЗАХИЩАТИ!», тому громада має побачити, як працюється цим хлопцям і дівчатам.

У своєму виступі київські патрульні, серед яких є і чернігівець, розповіли, що хоча свого часу навчатися було й нелегко, але воно того варте.

Після презентації нової патрульної поліції журналісти мали змогу поспілкуватися з керівництвом МВС України, нової патрульної поліції та самими поліцейськими.

Прийом анкет триватиме 3 тижні — з 13 вересня по 5 жовтня у приміщенні Будинку засідань Чернігівської обласної ради (Пр. Миру, 43). Також можливо заповнити он-лайн-анкету та детальніше ознайомитись із умовами конкурсу можна на сайті www.mvs.gov.ua або за телефоном «гарячої лінії» — (0462) 619-930

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини