Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:11:57

ПАТ "Чернігівгаз" вимушено переходить на скорочений робочий тиждень

10.09.2015   08:52Агенцiя

Працівники ПАТ «Чернігівгаз» з 11 вересня переходять на чотириденний робочий тиждень. Газівники заявляють, що це вимушений крок, адже частина тарифної виручки, яка є основним джерелом оплати праці, з липня місяця блокується державою на спецрахунках «Ощадбанку».

Так, на сьогодні, понад 4,5 млн грн. тарифних коштів ПАТ «Чернігівгаз», які надійшли від споживачів на спецрахунок «Ощадбанку», залишаються нерозподіленими. Така ситуація унеможливлює здійснювати повноцінне ведення господарської діяльності і в тому числі виплату заробітної плати. Через це всі служби, окрім аварійно-диспетчерської, працюватимуть неповний тиждень - з понеділка по четвер.

«Вперше за історію персонал ПАТ «Чернігівгаз» переходить на неповний графік перед опалювальним сезоном. Насамперед, це пов`язано з відсутністю джерел для оплати праці. І від цієї ситуації потерпатимуть не лише наші співробітники. Хочемо поінформувати спільноту, що абонслужби, які до цього повноцінно обслуговували споживачів 4 дні на тиждень, зможуть здійснювати прийом лише 3 дні. А це призведе до збільшення і так немаленьких черг та, звісно, до масового невдоволення і скарг людей», - наголошує голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Крім того, вилучення частини тарифу на розподіл газу унеможливлює планомірну підготовку до опалювального сезону. Фактично це призведе до скорочення планових робіт, неможливості проведення капітальних ремонтів і підприємство буде змушене обмежиться лише поточними ремонтами.

За попередніми даними, в такому режимі компанія працюватиме до 16 жовтня. Якщо ситуація з розподілом коштів зі спецрахунку не виправиться, чотириденний режим роботи триватиме до кінця року.

Наразі середній посадовий оклад працівника ПАТ «Чернігівгаз» дорівнює 2,6 тисячі гривень, що на 41% менше ніж в енергетиці по Чернігівські області, а чотириденка призведе до скорочення заробітної плати приблизно ще на 20%.

Нагадаємо, що ПАТ «Чернігівгаз» неодноразово звертався до Нацкомісії із проханням переглянути тарифи, аби забезпечити покриття фактичних витрат та підняти оплату праці, втім пропозицій були відхилені.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини