Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:40:32

Ветерани Менщини отримали нагороди від Китаю

07.09.2015   16:49

Урочистості у Посольстві Китайської Народної Республіки в Україні відбулися з нагоди 70-річчя Перемоги у війні Опору китайського народу японським загарбникам і Світовій війні проти фашизму.

До Посольства з’їхалися ветерани з Полтавської, Київської, Сумської, Черкаської, Чернігівської та інших областей. З нашого району поїхали Михайло Ющенко та Василь Курцев з Мени, Василь Розя з Березни та Микола Пархоменко з Макошине. Очолювала делегацію голова районної ради організації ветеранів Раїса Москальська.

На жаль, не змогли поїхати на зустріч ветерани, які визволяли Китай та Північну Корею від японських імперіалістів, – Володимир Білець з Макошине, Олексій Ральченко з Березни, Микола Соловей з Майського, Григорій Попович з Червоних Лук, Олександр Сидоренко з Кукович, Яків Горілий з Мени, Василь Любека з Бірківки, Андрій Кудра з Гусавки, Олексій Надточій з Локнистого.

У столиці заступник керівника Менського осередку Чернігівського земляцтва у Києві Валентина Терещенко організувала землякам оглядові екскурсії у парку Слави та музеї Голодомору. Цікаво було дізнатися, що автором проекту музею є уродженець Волосківців архітектор і народний художник України Анатолій Гайдамака. Менська делегація вшанувала хвилиною мовчання померлих під час голодоморів та загиблих у Другій світовій війні.

Під час екскурсії зустрілися з групою лікарів з Нью-Йорка, котрі через перекладача поспілкувалися з нашими ветеранами і зробили кілька фотознімків на згадку.

У Посольстві КНР в Україні наших ветеранів радо зустрічали працівники представництва. У фойє можна було отримати у дарунок книги та журнали про Китай, видрукувані як українською, так і китайською мовами.

…Урочисто звучать Гімни України та Китаю. З вітальним словом до ветеранів війни, воїнів-визволителів території Північно-Східного Китаю звернувся посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь. Він щиро подякував ветеранам за допомогу китайському народу, а також привітав з 70-річчям Перемоги.

Пан Чжан Сіюнь вручив кожному ветерану Подяку, видрукувану українською і китайською мовами. Потискуючи руки колишнім воїнам, посол зичив їм здоров’я і довголіття, а на згадку про цю зустріч подарував цінний подарунок – айфон четвертого покоління вартістю десять тисяч гривень.

Невимушене спілкування ветеранів та їх супроводжуючих з представниками Посольства продовжувалося за щедро накритими столами зі стравами китайської кухні.

Менянин Михайло Ющенко, котрому минулої суботи виповнилося 94 роки, зазначив:

– Ця поїздка, зустріч з послом і добрими людьми з Китаю додали мені сил і наснаги, хочеться жити повноцінно, адже так добре шанують наше покоління. Спасибі усім організаторам заходу!

Микола Пархоменко з Макошине додає:

– На прийомі у Посольстві я упевнився, що прожив життя правильно – визволяв і свій край, і дружній народ ворогів. Подвиги моїх побратимів гідно оцінені.

Василь Розя з Березни впевнений, що інакше і бути не може, бо:

– Китай – миролюбна країна, високорозвинена. У цій країні гідно пам’ятають минуле, свято його бережуть. На цій зустрічі я ніби повернувся у свою буремну воєнну юність.

Василь Курцев, менянин, висловив побажання, що непогано було б відвідати Китай, побувати у місцях, де довелося воювати. Але не до поїздок сьогодні, бо в Україні триває неоголошена війна, в якій гинуть українські воїни.

Прощалися з Києвом, з новими друзями і знайомими і щиро дякували членам Менського відділення Чернігівського земляцтва у Києві вихідцям з нашого краю Сергію Садовому з Жовтневого, Миколі Берізку зі Стольного, Олександру Вахненку з Мени, Анатолію Гайдамаці з Волосківець, Віктору Корбачу та Сергію Свислоцькому з Березни, які фінансово підтримали поїздку ветеранів до столиці.

Окрема вдячність водію мікроавтобуса Віталію Дементієву з Мени, котрий дуже відповідально і професійно здійснив цей пам’ятний для ветеранів рейс.

Поїздка стала можливою завдяки моральній і фінансовій підтримці міжнародного Благодійного фонду «Співдружність націй», Київському міського відділення Української Асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців та Менського відділення Чернігівського земляцтва у Києві.


http://nslovo.com/

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини