Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:38:08

Прокуратура вимагає більш тяжких видів покарання для всіх засуджених до штрафу, які його не сплачують

03.09.2015   07:30Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області проведені перевірки додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та Закону України «Про виконавче провадження» при виконанні як основного, так і додаткового кримінального покарання у виді штрафу.

Факти невиконання штрафу як основного покарання виявлені майже у всіх районах області. У таких випадках, якщо штраф не сплачується добровільно, закон не передбачає примусового стягнення коштів. Натомість, згідно норм ч. ч. 3, 4 ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України, в разі несплати засудженим штрафу як основного покарання суд замінює несплачену суму покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Разом з тим, прокуратурою встановлені випадки невжиття заходів, передбачених вказаною нормою закону. Виконавчі документи щодо таких осіб судами області неправомірно направлялися до органів державної виконавчої служби та фіскальної служби області для примусового стягнення штрафу. Встановлено й факти незаконного відкриття державними виконавцями за такими документами виконавчих проваджень.

За результатами прокурорського реагування усі такі виконавчі документи з підрозділів державної виконавчої служби області повернуті до відповідних судів.

Загалом за результатами проведених перевірок зареєстровано 1 кримінальне провадження за ч. 1 ст. 389 КК України (ухилення від сплати штрафу), внесено 7 документів прокурорського реагування та направлено до судів області 58 клопотань про заміну засудженим штрафу на інший більш тяжкий вид покарання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини