Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:32:15

Міліція затримала серійних грабіжників

03.09.2015   07:22

Розслідуючи напад на жительку Чернігова, працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу міліції затримали двох грабіжників.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини звернулася 22-річна чернігівка із заявою про те, що її зґвалтували двоє невідомих чоловіків.

В ході подальшої перевірки працівники карного розшуку встановили, що того вечора потерпіла поверталася додому. Вона розмовляла по телефону, коли невідомі в масках, погрожуючи їй ножем, вихопили мобільник з рук та потягли її в кущі. Там зловмисники зірвали з неї сережки та ланцюжок з хрестиком. Дівчина благала зловмисників залишити їй хоча б срібний хрестик, адже він дорогий їй як пам’ять. Почувши про невелику вартість прикрас, нападники викинули їх, натомість вирішили зґвалтувати свою жертву.

Оперативники розпочали пошуки розбійників-ґвалтівників, адже почерк цього зухвалого злочину збігався з пограбуваннями, скоєними в Чернігові протягом останніх кількох місяців. Тоді до жінок підбігав чоловік в масці, накидав на шию шнурок та, погрожуючи ножем, відбирав у жертв сумки, коштовні прикраси, гроші та мобільні телефони. Деяких жінок грабіжник намагався затягти в кущі та зґвалтувати, але завжди щось ставало йому на заваді.

Працівники міліції вже мали інформацію щодо особи можливого грабіжника-гвалтівника. Останній випадок надав у руки правоохоронців беззаперечні докази причетності до зґвалтування, розбою та низки грабежів 33-річного раніше судимого за зґвалтування чернігівця.

Чоловіка затримали, в ході санкціонованого обшуку у нього в помешканні вилучена частина награбованого, ніж, шнурок та шапка з прорізами для очей. Підозрюваний зізнався у скоєному, він повідомив правоохоронцям, що награбоване здавав у чернігівські ломбарди. Також оперативники провели затримання 35-річного спільника — раніше судимого чернігівця.

Підполковник міліції Антон Шевцов повідомив, що за фактами розбою, зґвалтування та грабежів відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 187, частиною 2 статті 152 та частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна; (зґвалтування, вчинене повторно) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років; (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Зловмисники затримані й перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.