Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:43:37

Протягом минулих вихідних вогнеборці ліквідували 44 пожежі

31.08.2015   12:23Агенцiя

Спекотна й суха погода та ігнорування громадянами заходів пожежної безпеки додає роботи вогнеборцям Чернігівщини.

Лише протягом минулих вихідних рятувальники ліквідували 44 пожежі, з яких 35 сталися внаслідок необережності у поводженні з вогнем, 1 людина отримала 90% опіків тіла та померла у лікарні.

Із загальної кількості пожеж, у 10 випадках горів сухий настил в лісових масивах на площі 16,7 га, також зареєстровано 18 пожеж сухої рослинності на відкритих територіях загальною площею понад 58 га та 1 пожежу на площі 0,5 га на торфовищі.

Вогнем знищено та пошкоджено 8 житлових будинків, 11 господарчих споруд, 2 одиниці автотранспорту та 8 тонн грубих кормів.

29 серпня о 16:50 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку, господарчої споруди та автомобіля "Volkswagen Golf " у с. Крені. На місце пригоди оперативно прибули 2 відділення 7-го пожежного професійного посту з м. Остер. Вогнеборці о 17:37 локалізували, а о 21:25 остаточно ліквідували пожежу. 74-річний господар, який намагався загасити палаючий автомобіль, отримав опіки 90% тіла. Каретою швидкої допомоги постраждалого доставили до Остерської лікарні, проте, опіки виявилися несумісними з життям і чоловік від отриманих травм помер.

Причиною трагедії послужило те, що господар спалював біля господарчої будівлі сміття та рештки сухої рослинності без належного контролю, в результаті чого вогонь перекинувся та охопив сарай, будинок та автомобіль.

Того ж дня о 16:59 у м. Семенівка по вул. Приозерній загорівся сухостій на полі. Поривами сильного вітру вогонь миттєво перекинувся на два житлові будинки і господарчу споруду приватних господарств. Місцеві жителі намагалися самотужки загасити полум'я, проте, викликали рятувальників, коли вже вогонь охопив будівлі.

За викликом на місце пригоди оперативно прибуло 3 відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини. Крім того, оскільки вогонь швидко розповсюджувався, були залучені 2 пожежні команди, 2 трактори з плугами лісокористувачів та для підвозу води на цілі пожежогасіння 2 автомобіля міських комунальних підприємств.

Спільними зусиллями вогнеборці о 17:53 пожежу локалізували, а о 19:25 остаточно ліквідували. Під час гасіння врятовано 3 житлові та 6 господарчих споруд. Причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем одного з місцевих жителів, який спричинив займання сухої рослинності на полі.

Рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та під час перебування у лісових масивах, біля торфовищ та на відкритих територіях. В умовах надзвичайно високого класу пожежної небезпеки кинуті непогашені сірники та недопалки, розведені багаття можуть призвести до жахливих наслідків.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини