Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:55:52

Майже половина злочинів проти власності громадян, скоєних на Чернігівщині цього року, вже розкрита

29.08.2015   10:19Агенцiя

З початку року на території Чернігівської області зросла кількість злочинів проти власності громадян. Переважно це крадіжки, але мають місце також пограбування і розбійні напади.

Якщо загалом на сьогодні зареєстровано понад 6 тис. злочинів проти власності, то з них за фактами грабежів — близько 300 і розбоїв — 23. Прокуратурою та правоохоронними органами вживаються заходи для посилення протидії цим злочинам та притягнення винних до відповідальності.

Зі скоєних з початку року на Чернігівщині крадіжок, грабежів і розбоїв 2072 вже розкриті, їх фігурантам повідомлено про підозру. Три чверті з цих проваджень із зібраною доказовою базою вже направлені до суду, третина — розглянуті судами.

У направлених до суду провадженнях щодо злочинів проти власності встановлено 3 млн 116 тис грн збитків, нанесених потерпілим. З них на стадії досудового розслідування, завдяки, в тому числі й роботі слідчо-оперативних підрозділів, відшкодовано та повернуто власникам коштів та майна на суму 1млн 663 тис грн (53,4%).

Наприклад, у липні набрав законної сили вирок двом злочинцям, які вчинили розбійний напад на оселю в с. Євминка Козелецького району. Двоє з закритими обличчями обманом  спонукали 80-річну господарку відчинити вхідні двері. Далі, приставивши до неї ніж, наносячи удари та погрожуючи, заволоділи всім, що знайшли в хаті — грошима в сумі 2 тис грн та мобільним телефоном. Це сталось 18 лютого. Правоохоронцями району особи нападників встановлено, 15 квітня досудове розслідування закінчено. Вироком суду від 17 червня розбійників засуджено до семи з половиною та п’яти років позбавлення волі.

Зараз слідчим відділом Чернігівського МВ УМВС України завершується досудове розслідування кримінального провадження з 10 злочинів, скоєних однією й тією ж особою. В основному це крадіжки, але в трьох випадках підозрюваний вчинив і грабежі, зірвавши золоті ланцюжки та інші прикраси з жінок прямо на вулицях. Також про моральний бік цієї особи красномовно говорить те, що жертвою одної з його крадіжок став ветеран війни, з будинку якого злодій, обманувши старенького, викрав медалі.

Робота над притягненням до відповідальності цього та інших злочинців, які на Чернігівщині зазіхнули на чуже майно, триває.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини