Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:15:15

Працівники кримінальної міліції у справах дітей провели профілактичний рейд

29.08.2015   10:16Агенцiя

Оперативники КМСД УМВС в Чернігівській області вирішили власноруч перевірити стан справ у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.

В ході операції працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС відвідали з перевіркою 11 районів області. Мета – на власні очі побачити як нині живуть сім’ї, які перебувають на обліках служби у справах дітей райдержадміністрацій.

Також оперативники мали встановити наскільки сумлінно працівники КМСД районних відділів внутрішніх справ Чернігівщини виконують свої обов’язки, чи відвідують ці сім’ї, чи контролюють батьків, що зловживають алкоголем чи вчиняють насильство у сім’ї.

Міліціонери цікавилися побутовими умовами, в яких виховуються неповнолітні, їх харчуванням та вихованням, психологічним кліматом у родинах.

Водночас представники обласного апарату мали на меті й надати практичну допомогу працівникам кримінальної міліції у справах дітей міськрайвідділів області та провести профілактичну роботи з сім’ями, особливо для запобігання фактам насильства у сім’ях.

В ході перевірки правоохоронці встановили, що декілька сімей в Менському, Куликівському та Сосницькому районах батьки неналежним чином виконують свої обов’язки, що виражається в непідтримці духовного і морального розвитку дитини. Батьки не вживають заходів до створення належних побутових умов, належного харчування, чим порушують вимоги Закону України «Про охорону дитинства». Враховуючи це, батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Водночас і представникам КМСД згаданих районів необхідно активізувати профілактичну роботу та налагодити взаємодію з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Загалом в ході відпрацювання правоохоронці відвідали 22 сім’ї. Серед них були й такі батьки, що вже взялися за розум і перестали зловживати алкоголем й нині клопочуться про повернення їм дітей, які знаходяться в центрах соціально-психологічної реабілітації.

У свою чергу правоохоронці за підтримки органів влади взялися сприяти у наданні допомоги цим сім’ям. Потреби найрізноманітніші - дрова до опалювального сезону, дитячі речі, провести ремонт помешкання, а комусь і посприяти у працевлаштуванні, надати психолога дитині та підготувати її до школи.

Нині правоохоронці, представники служби у справах дітей райдержадміністрацій та органи місцевого самоврядування відпрацьовують механізми надання сім’ям, що потрапили у складні життєві обставини, дієвих механізмів надання реальної допомоги.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.