Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:57:52

Чернігівські патрульні успішно зарекомендували себе в ролі сервісної служби

20.08.2015   07:42Агенцiя

Після прийняття закону про національну поліцію в Чернігові бійці патрульної служби міліції приміряють на себе роль сервісної служби.

Багато чернігівців працюють або просто бувають у справах в Києві, де мають змогу спостерігати за роботою поліції. Рівень довіри до нової структури високий як ніколи, оскільки громадяни сподіваються, що молоді патріотичні поліцейські зможуть змінити ситуацію на вулицях та наблизять правоохоронців до простих українців.

Батальйон патрульної служби міліції Чернігівського міськвідділу УМВС теж взявся довести містянам, що бійці своєю сумлінною службою здатні завоювати довіру громадян.

Перед заступанням на службу керівництво батальйону щоразу проводить докладний інструктаж зі співробітниками, розглядають найбільш типові ситуації, коли громадянам може знадобитися допомога та роз’яснює як в такому разі повинні діяти патрульні.

Під час патрулювання міліціонери звертають особливу увагу на осіб похилого віку, припаркований на узбіччі автотранспорт, пенсіонерів з паличками тощо.

Так, на проспекті Перемоги патрульні побачили легковика зі спущеним колесом, а біля автівки – молоду жінку з донькою. Міліціонери запропонували допомогу, здивована жінка-водій одразу погодилася. Патрульні допомогли поміняти пробите колесо. Жінка навіть пожартувала, що хоча вона й блондинка, але з колесом справилася б і самотужки, от тільки часу б це зайняло втричі більше. А така увага з боку патрульних імпонує. Днями пані Вікторія була в столиці і відчула на собі увагу поліцейських. Тоді подумалося «оце б у нас в Чернігові так!» Патрульні побажали водієві щасливої дороги і рушили далі.

У віддаленому районі Чернігова «Шерстянка» бійці побачили стареньку бабусю, якій явно було зле, бо вона трималася то за голову, то за серце. Після короткої розмови Валентина Павлівна пожалілася, що через спеку погіршився стан її здоров’я і вона не може дійти додому, хоча мешкає зовсім поруч.

Від пропозиції підвезти її до будинку жіночка аж здивувалася. Патрульні провели стареньку до квартири, переконалися, що «швидку» викликати не потрібно і продовжили патрулювати місто.

Але попри сервісні послуги співробітники патрульної служби не забувають про свої прямі обов’язки — розкриття злочинів, їх припинення та профілактику.

Так, тривають відпрацювання окремих мікрорайонів обласного центру з метою зниження рівня вуличної злочинності та попередження розпивання спиртних напоїв у громадських місцях, як прямої передумови для скоєння злочинів та правопорушень.

Силами батальйону патрульної служби Чернігівського міськвідділу та бійців батальйону спецпризначення «Чернігів» вже проведено відпрацювання одного з найвіддаленіших районів обласного центру – «Шерстянки». За два дні роботи було складено 34 адміністративні протоколи, з яких 21 – за статтею 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді). Ще 5 – за куріння у невстановлених місцях (ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Але покарання винних на сьогоднішній день не є самоціллю міліції. На перший раз порушники адміністративного законодавства відбувалися попередженням, з ними проводилися профілактичні бесіди.

Відтепер кількість патрулів на вулицях міста збільшена для покращення громадського порядку та підвищення безпеки мешканців і гостей міста.

Щодня на охорону громадського порядку в Чернігові заступають 45 патрулів - 26 піших та 19 автопатрулів, серед яких і співробітники батальйону патрульної служби міліції, і спецбатальйон «Чернігів», і підрозділи Національної Гвардії, і придані сили з УМВС області.

Вночі в обласному центрі спокій громадян охороняють 3 автопатрулі батальйону патрульної служби, а також наряди ДАІ і Державної служби охорони, які знаходяться в оперативному підпорядкуванні чергових міськвідділу УМВС та готові в будь-який момент виїхати на виклик чи на допомогу іншому наряду міліції.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини