Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:40:01

У Чернігові міліція затримала педофіла

07.08.2015   08:46Агенцiя

Співробітники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області в рамках загальнодержавної операції «Нічне місто» викрили та затримали 64-річного любителя «полунички».

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Антон Милосердов, оперативна інформація про те, що дідусь «цікавиться» неповнолітніми дівчатами надійшла до підрозділу в середині літа.

В процесі її перевірки було встановлено, що чернігівський пенсіонер 1951 року народження, єдиний син якого на даний час мешкає в Росії, проживав сам у трикімнатній квартирі. І чи то від дефіциту жіночої уваги, чи то просто від самотності почав посилено цікавитися неповнолітніми дівчатами.

В ході санкціонованого проведення негласних слідчо-розшукових дій було отримано інформацію, що жертвами педофіла стали дівчатка віком від 12 до 17 років, в основному з неблагополучних сімей або вихованці інтернатів. Чоловік знайомився з дівчатами на вулиці, пригощав їх морозивом, пропонував випити вина, давав на «кишенькові витрати» по 50 - 100 грн., а потім запрошував додому, де демонстрував фото та відео порнографічного характеру, вів розмови на тему сексу, роздавав секс-іграшки та пропонував займатися з ним сексом.

Задокументувавши кілька злочинів, оперативники провели затримання престарілого любителя «полунички».

На даний момент відкрито чотири кримінальні провадження за ч.3 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

В перспективі - відкриття проваджень за ст. 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх), що загрожує фігуранту обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Підозрюваний у скоєному зізнався, дав правдиві свідчення. У оперативників є інформація про сім аналогічних фактів. Триває досудове розслідування.

Міліція звертається до батьків та опікунів потерпілих дівчат, які відмовилися писати заяви та давати свідчення. Своєю відмовою ви полегшуєте долю не тільки підозрюваному, але й створюєте прецедент безкарності та провокуєте до повторення таких злочинів. Задумайтеся.

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.