Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:29:45

Міліція затримала кабельних злодіїв, які знеструмили цукрозавод

30.07.2015   11:25

Співробітники Носівського райвідділу внутрішніх справ затримали зловмисників, які систематично викрадали силовий кабель з Носівського цукрозаводу, чим завдали збитків підприємству на 100 тисяч гривень.

Як повідомив т.в.о. начальника Носівського РВ УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Сергій Романенко, до чергової частини надійшло кілька заяв про викрадення з охоронюваної території Носівського цукрозаводу силового кабелю. В результаті крадіжок були знеструмлені один цех та котельня.

В роботу з розкриття злочину включилися оперативники карного розшуку райвідділу та дільничні інспектори міліції. Вони збирали оперативну інформацію, влаштовували засідки, але затримати зловмисників тривалий час не вдавалося.

Згодом правоохоронці отримали оперативну інформацію, що група осіб готується скоїти крадіжку з цукрозаводу. Оперативники влаштували засідку і затримали зловмисників, які проникли на завод цілком непомітно – через каналізаційний колектор. В такий же спосіб і виносили викрадене.

Затриманими виявилися троє молодиків 25–30 років, один з яких - житель сусіднього Бобровицького району, двоє інших - з Сумської області та Києва. Всі троє офіційно безробітні, перебивалися тимчасовими заробітками. Двоє з них вже побували за ґратами за крадіжки. Познайомилися молодики на будівництві в столиці і вирішили швидко та легко підзаробити. Свого часу один з них працював електриком на Носівському цукрозаводі, тому ідея крадіжки виникла сама собою.

Всього зловмисники скоїли сім проникнень на територію цукрозаводу, звідки викрали близько 180 метрів мідного кабелю. Викрадений кабель зловмисники обпалювали та збували в Носівці на приймальний пункт, виручивши близько 16 тисяч гривень.

Згідно ухвали Носівського районного суду всім трьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення чи сховище), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на трок від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини