Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:33:57

Як святкуватимуть свій день десантники Чернігівщини

30.07.2015   07:09Агенцiя

В Україні щороку 2 серпня відзначається День високомобільних десантних військ. На прес-конференції, що пройшла 29 липня в облдержадміністрації, обговорювалось питання організованого відзначення цього свята у Чернігові.

За словами начальника Чернігівського військового госпіталю полковника медичної служби Олександра Слєсаренка, який особисто проходив службу в десантних військах, такий захід цьогоріч вперше проходитиме централізовано.

— У цей день ми повинні віддати шану ветеранам, які служили і воювали раніше, як у десантних військах, так і в інших родах військ. Тим, хто щойно повернувся з АТО, та діючим військовослужбовцям, — зазначив Олександр Слєсаренко.

Як повідомив голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач, який теж служив десантником, план святкування погоджено з керівництвом області та міста.

2 серпня, у неділю, заходи розпочнуться о 10-й годині покладанням квітів до пам'ятника Воїнам-інтернаціоналістам у Чернігові. Потім колона десантників та інших учасників заходу має вирушити до парку «Березовий гай». Тут, з 12:00 год. заплановано показові виступи бійців Національної гвардії України з рукопашного бою, концерт групи ветеранів афганістану. Керівництво області та міста вітатимуть військових та вручать державні нагороди. У Чернігові цього дня мають нагоду зустрітися бойові побратими не тільки з усієї області, а й з інших регіонів країни.

— Дуже хотілося б перетворити парк «Березовий гай» на нове, гарне місце відпочинку, доступне для відвідування всіх жителів міста, — поділився планами Володимир Ткач і додав, що він зі своїми товаришами-десантниками працюватиме над втіленням цього задуму.

Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев підкреслив, що обласна державна адміністрація і надалі проводитиме спільно з громадськістю такі заходи. А вручення нагород родинам загиблих в АТО має проходити саме під час таких заходів, в урочистій обстановці.

Також представники ЗМІ отримали відповіді на питання стосовно особистості засновника десантних військ, тривалості маршруту, яким проходитиме колона учасників заходу, можливості виникнення під час святкування ситуацій.

На завершення прес-конференції Олександр Слєсаренко та Володимир Ткач закликали усіх чернігівців взяти участь у вшануванні воїнів-десантників та продемонструвати громадою єдність і патріотичну налаштованість.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.