Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:01:53

На місці, де колись стояла церква, і на вході до кладовища встановлені дубові Хрести

24.07.2015   11:20

Меценат цього благодійного дійства, уродженець села Осовець Вадим М’ягкий зазначив, що це не стільки подарок односельцям, як його обов’язок перед покійними, що дали йому життя, боронили рідну земля від загарбників, потерпали від більшовицьких репресій, власними руками будували нашу історію. Мовляв, надто довго українці розкидали своє духовне каміння, тепер назріла доленосна пора його збирати.

Вадим не грається в політику, зокрема і в депутатство, має власний бізнес у Києві, допомагає бійцям АТО, без нічиєї підказки вирішив зробити внесок і в духовне очищення односельців. Адже відомо, що Хрест не тільки символ страждань Христових, а й знаряддя, через яке Господь нас врятував. Це – й символ нашого відкупу і спасіння, символ Христової перемоги над смертю.

У Осовці церкву зруйнували комуністи-атеїсти більш як півстоліття тому, з роками й місце заросло було чагарниками. В цьому році громада села розчистила територію, місцевий священик отець Петро (уродженець Осовця) організував спорудження криниці і виконання інших робіт з благоустрою. Навколо благородної справи об’єднався колектив ентузіастів, здебільшого з пенсіонерів, що перетворює занехаяне місце в оазис краси і духовності. Він же й благоустроює вхід на кладовище.

Вадим М’ягкий задоволено підкреслив, що гріх не допомогти таким землякам, що серйозно включилися в збирання отого розкиданого каміння духовності.


http://zemlyaivolya.net/news/na_mistsi_de_kolis_stoyala_tserkva_na_vhodi_do_kladov.html

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.