Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:41:54

Засідання Ніжинського виконкому: нове будівництво, церковні анафеми і нові народні майстри

24.07.2015   10:53

23 липня, в черговий раз зібралося засідання виконавчого комітету міської ради. І, мабуть, вперше у повному складі! Як завжди найцікавіші рішення були внесені останніми і в порядок денний не потрапили. Але про все по черзі.

Рішенням міськвиконкому Ірині Василюк, Ігорю Волосянкіну, Ганні Корозько та Юлії Петренко присвоєно звання Народних майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина. Вітаємо з заслуженими визнанням.

Приємна новина для Ярослава Іванова, учасника АТО, який отримав важке поранення і втратив працездатність. Він може отримати квартиру по пільговій черзі, де він став другим. Фінансувати її отримання має державний бюджет. Залишається лиже чекати.

А от будівництво багатоквартирного будинку в Ніжині може початися вже наступного року. За адресою вулиця 3-й мікрорайон, 8 службі єдиного замовника на засіданні виконкому було виділено земельну ділянку для будівництва житлового 120-квартирного будинку. Після наполягань члена виконкому Олександра Мороза, було озвучено і можливого забудовника. За словами Анатолія Лінника, будівництвом, імовірно (договір ще не укладено) буде займатися Чернігівська будівельна компанія «Сівербуд».

Це має бути перший з трьох будинків на цій ділянці. Нині там знаходяться городи, тож раніше, ніж буде зібрано врожай, будівництво не почнеться.

Багато жителів міста бачили, що біля автобусної зупинки «Синяківська» теж почалося будівництво. Виявляється, тут НАТІ проводить реконструкцію зупинки. Подібна реконструкція запланована і біля парку Шевченка, де роботи буде виконувати фірма «Партнер».

Біля 9-ї школи перехід все таки будуть облаштовувати власним коштом підприємці Шалай, Прокопець та фірма «ДДТ». Якщо ж вони не встигатимуть цього зробити до 1-го вересня, про що цікавились члени виконкому, то, за словами міського голови Анатолія Лінника, місто своїми силами облаштує там перехід.

В черговий раз на засідання виконкому було запрошено представника торгівельної мережі «АТБ». Причина та ж, що й раніше: не виокремлюється товар російського виробництва. Як і завжди місцевий керівник почав посилатись на вище керівництво, нібито саме вони не дають відповідних вказівок. На це Олександр Мороз відповів, що у випадку ігнорування рішень виконкому, останній встановить для їхніх магазинів режим роботи – дві години на день та висловив побажання щодо налагодження співпраці.

Проект зміни назв вулиць члени виконкому планують узгодити з Інститутом національної памяті. З такою ініціативою виступив Валерій Щекотіхін, який і підготував відповідного листа. Депутати погодили це рішення, тож найближчим часом до місцевих суперечок щодо змін назв вулиць долучиться і загальноукраїнський інститут.

Поки що невеликий скандал розгорається навколо встановлення меморіальної дошки Іоанну Тобольському і прибудов біля Миколаївського собору. Крім благословення вищих церковних ієрархів, жодних дозволів на будь-які роботи у цій архітектурній пам’ятці немає. Коли про такі дозволи почали запитувати – у відповідь посипались погрози відлучити працівників відділу культури міста від церкви і церковні прокльони. Розібратися в ситуації доручили керівнику відділу архітектури Григорію Шмаровозу, а Валерій Щекотіхін, тим часом, запропонував передати церкву іншому патріархату, очевидно Київському. Як будуть розвиватися події далі – побачимо.


http://www.mynizhyn.com/news/misto-i-region/2149-zasidannja-vikonkomu-nove-budivnictvo-cerkovni-anafemi-i-narodni-maistry.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини