Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:14:56

Добровільне об’єднаннятериторій громад обговорювали в Малодівицькій та Линовицькій селищних радах

24.07.2015   07:49

22 липня за участю директора Чернігівського регіонального офісу реформ Ярослава Жиденка, представників територіальних громад, сільських голів та депутатів сільських рад, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій і служб відбулося громадське обговорення питання утворення об’єднаної територіальної громади з центром в смт Мала Дівиця та смт Линовиця, під час яких вирішувалися спірні питання даного етапу децентралізації влади в країні.

руки

руки

Від успішного проведення реформи залежатить майбутнє кожного жителя району. Тому її втіленню приділяється серйозна увага.

Основним питанням, яке розглядалось на зібранні, було добровільне об'єднання територіальних громад. Посилаючись на Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та відповідаючи на питання присутніх, представники області поінформували про процедуру об’єднання громад, проведення громадського обговорення, функціонування та фінансування об’єднаних та спроможних територіальних громад району, надали роз’яснення з цих питань.

Також під час зустрічей обговорено питання захисту прав жителів малих сіл і селищ у межах територіальної громади; фінансування громад для здійснення їх повноважень; надходження медичної та освітньої субвенцій, тощо.

В ході обговорення лунало багато запитань, більшість з яких спричинено наявністю великої кількості міфів, щодо наслідків об’єднання. Проте після гарячої дискусії більшість представників територіальних громад висловилися за об’єднання.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.