Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:06:28

Родини загиблих в АТО отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду в межах Чернігівщини

21.07.2015   08:48Агенцiя

Питання пільгового проїзду виявилось чи не найболючішим для членів родин загиблих учасників АТО. Воно, зокрема, звучало практично від усіх сімей під час зустрічі з керівництвом області в рамках акції «Родинне коло Чернігівщини» в червні цього року.

20 липня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулася чергова зустріч керівництва області, представників перевізників та волонтерів з членами сімей загиблих військовослужбовців.

Родини загиблих воїнів із Чернігова та Чернігівського району отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду на міських, приміських, міжміських маршрутах в межах нашої області. Протягом тижня ці посвідчення мають отримати і решта пільговиків у всіх районах Чернігівщини. Всього віддруковано 300 проїзних документів для 119 родин.

Таку спільну ініціативу облдержадміністрації та Єдиного волонтерського центру одностайно підтримали місцеві перевізники.

— Обласна державна адміністрація послідовно займається забезпеченням соціального захисту учасників АТО. У сімей військових накопичилось дуже багато питань. Тому для їх оперативного вирішення доцільно створити Громадську раду ветеранів АТО, — зазначив Леонід Сахневич. Цей орган, на його переконання, має тісно співпрацювати як із владою, так і з громадськістю, ініціюючи вирішення питань військовослужбовців та їх сімей. Також перший заступник голови ОДА висловив вдячність волонтерам та перевізникам за небайдужість та принципову громадянську позицію.

Учасники зібрання обговорили інші питання захисту родин учасників АТО. Зокрема, медичного обслуговування, ремонту житла, виділення коштів на встановлення пам’ятників та меморіальних дошок, нагородження загиблих, надання земельних ділянок тощо.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.