Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:01:54

Перевірено токсичність поверхневих вод у межах міста Чернігова

20.07.2015   12:59

У рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014—2020 роки, на початку липня 2015 року сертифікованою лабораторією КП «Чернігівводоканал» здійснено визначення токсичності поверхневих вод річок Десна, Стрижень та Білоус в створах у межах міста, за допомогою методики визначення токсичності води на ракоподібних DaphniamagnaStraus (церіодафніях).

Річка Десна досліджувалася від району старої переправи міста Чернігів до села Шестовиця. На цьому проміжку досліджено токсичність води в таких створах: біля готелю «Брянськ», на пляжі «Золотий берег», після впадіння річок Стрижень та Білоус в річку Десна. За результатами досліджень визначено, що вода в річці Десна не чинить токсичну дію.

Вода річки Стрижень досліджувалася від села Півці до впадіння в річку Десна. В точках біля села Півці та біля РАЦСу виявлено слабку токсичну дію. В точках – водосховище Ялівщина та гирло річки – вода не чинить токсичну дію.

Вода річки Білоус виявляє слабку токсичну дію вище міста Чернігів біля села Новий Білоус. В точках: вище скиду очисних споруд КП «Чернігівводоканал» (село Гущин), нижче скиду очисних споруд КП «Чернігівводоканал» (село Жавинка) та гирло річки – вода не чинить токсичну дію.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації подав до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області звернення про проведення перевірки для з’ясування причин токсичної дії, виявленої у вищевказаних водоймах.

Департамент закликає бережливо відноситися до навколишнього природного середовища, отже і до водоймищ. При відпочинку на берегах річок не потрібно залишати після себе побутове сміття та кидати його до водойм.

Довідково: ступінь токсичності води залежить від вмісту розчиненого кисню, водності водойми та кількості забруднюючих речовин, що потрапляють у воду.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини