Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:43:58

ГО "MART", ЄВЦ та Психологічна кризова служба проінформували про спільні дії на підтримку учасників АТО та членів їх сімей

16.07.2015   11:36Агенцiя

Громадська організація "MART", Єдиний волонтерський центр та Психологічна кризова служба оприлюднили результати спільної роботи щодо підтримки учасників АТО та членів їх сімей під час прес-конференції, що відбулась 14 липня.

Прес-конференцію відкрила координатор юридичної приймальні громадської організації  "MART" Інна Сімакіна, яка розповіла про роботу приймальні за І півріччя 2015 року.
 
"Аналіз  динаміки свідчить про те, що кількість звернень за правовою допомогою до юридичної приймальні організації з кожним роком зростає. Так практично з нуля до 35% збільшилась кількість звернень від військовослужбовців, на другому місці пенсіонери - 26%, на третьому безробітні - 11%.

Серед основних питань, з якими з якими звертались військовослужбовці,  можна виділити:
• збереження  місця роботи та  середньої заробітної плати  на час проходження військової служби за мобілізацією;
• порядок нарахування та розміри грошового забезпечення, а також підстави та порядок позбавлення додаткових видів грошового  забезпечення, таких як різноманітні премії та доплати;
• соціальні гарантії для родин військовослужбовців, такі як пільги при влаштуванні  дитини до дитячого садочка, навчальних закладів тощо;
• отримання статусу учасника бойових дій;
• отримання довідок про обставини травми", - проінформувала Інна Сімакіна.

Альона Сидоренко, голова чернігівського осередку "Психологічної кризової служби", розповіла про роботу психологів під час відбору та підготовки мобілізованих, психологічну реабілітацію учасників АТО та членів їх сімей. "Користуючись можливістю, звертаюсь до демобілізованих та військових, що знаходяться на ротації – не нехтуйте допомогою, звертайтесь до фахівців психологів, психотерапевтів для реабілітації. Якщо Ви мали негативний досвід в роботі з психологами, звертайтесь до іншого. Це як примати ті чи інші ліки – одні допомагають, інші ні. Так і психологи працюють в різних напрямках та з різними методами та методиками", - додала Альона Сидоренко.

Інна Різуха, представник Єдиного Волонтерського Центру, розповіла про негативні та позитивні приклади взаємодії волонтерів, органи влади та бізнесу, про ті результати, що вже на сьогодні змогли домогтись.

Сергій Воробйов, радник голови ЧОДА з питань волонтерства, розповів про волонтерський форум, який нещодавно відбувся і метою якого було посилення координації волонтерів області.

Вадим Лільчицький, заступник військового комісара Чернігівського обласного військового комісаріату, подякував присутнім організаціям, які тим чи іншим способом допомагають військовослужбовцям, членам їх сімей та нагородив їх грамотами від військового комісаріату.


Інформація про організацію:
Громадська організація "МАRТ" (раніше – ММГО «Молодіжна АльтеРнаТива» або ММГО «М’АРТ»)  фактично розпочала роботу в 1998 році. Є незалежною неполітичною неприбутковою організацією, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Організація надає безкоштовні юридичні консультації. Консультації надаються за умови ОБОВЯ'ЗКОВОГО ПОПЕРЕДНЬОГО запису за телефонами: (0462) 93-83-30 та 063-560-52-00.
Дні прийому: вівторок та четвер з 10:00 до 16:00.
Адреса: м. Чернігів, вул. П'ятницька, 39, кім. 703.
Сайт організації: www.mart-ngo.org.ua

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.