Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:22:33

Обговорено питання створення національного-природного парку "Дніпровсько-Деснянське Міжріччя"

15.07.2015   07:22Агенцiя

14 липня за ініціативи Департаменту екології та природних ресурсів відбулась робоча нарада щодо створення на Чернігівщині національного природного парку (НПП) «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя».

До участі у нараді були запрошені представники Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», а також Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» та Еколого-краєзнавчої організації «Міжрічинська Пуща».

Основою для включення певних територій до складу НПП «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя» є відповідне наукове обґрунтування, що було розроблене у 2010 році. Планується, що НПП буде створено переважно на базі вже існуючого об’єкту природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». До складу його території заплановано включити землі державної та комунальної власності, що наразі не перебувають у інтенсивному господарському використанні – переважно водні об’єкти, болота, пустирі, ліси природоохоронного призначення, зона підтоплення Київського водосховища та землі запасу в межах водоохоронної зони р.Десни.

Під час обговорення попередньо узгоджено орієнтовні межі проектованого парку, уточнено перелік землевласників, землекористувачів, земельні ділянки, яких мають бути включені до складу території даного об’єкту природно-заповідного фонду України.

На завершення засідання, враховуючи зауваження, вирішено доопрацювати картографічний матеріал.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.