Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:20:04

Африканську чуму свиней виявлено на території Козелецького району

14.07.2015   08:05

12 липня у с. Тужар Козелецького району за результатами лабораторного дослідження виявлено збудника африканської чуми свиней.

Шляхи недопущення поширення хвороби обговорено сьогодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Він наголосив: усі причетні служби мають вживати усі затверджені планом заходи щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації АЧС. Адже заручниками ситуації стали люди, оскільки усі підозрілі до захворювання тварини знищуються.

У селі здійснено обхід дворів, проводиться утилізація поголів'я та дезінфекція території. При в'їзді та виїзді з села встановлено блокпости з метою обмеження руху транспорту. Скориговані маршрути руху рейсових автобусів поза межами епізоотичного осередку.

За словами заступника начальника Головного управління ветеринарної медицини в області Юрія Павлішена, для недопущення розповсюдження захворювання слід провести обов’язкову депопуляцію диких кабанів, які є носіями даного захворювання. Також наголошувалося на необхідності широкого інформування населення через засоби масової інформації про особливості оперативного реагування на хворобу.

В ході наради затверджено комплекс організаційно-господарських та ветеринарно-санітарних заходів з ліквідації вогнища захворювання свиней на африканську чуму, недопущення її розповсюдження в межах навколишніх сіл та району в цілому.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини