Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:05:38

На Чернігівщині вилучено 400 рослин маку снодійного і стільки ж конопель

13.07.2015   17:59Агенцiя

У рамках проведення операції «Мак-2015» оперативники разом з дільничними інспекторами Козелецького райвідділу міліції виявили на присадибній ділянці одного з господарств та знищили значний посів наркомістких рослин.

В ході з’ясування працівниками міліції мотивів скоєння селянами цього правопорушення господарка намагалася переконати правоохоронців, що мак сіяла під вікнами будинку замість квітів. А її чоловік в кінці городу вирощував та обробляв коноплю нібито для того, щоб годувати їх насінням горобців. Наскільки ці пояснення відповідають дійсності, встановить слідство.

Міліціонери в присутності понятих знищили посів наркомістких рослин, попередньо відібравши зразки маку та конопель для експертизи. Ці зразки було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку), яка передбачає для винних осіб покарання у вигляді накладення штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини