Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:35:45

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

11.07.2015   10:18Агенцiя

Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області з 08 години 10 липня по 08 годину 11 липня 2015 року.

МНС

МНС

Надзвичайні ситуації: 

9 липня 2015 року у приватних господарствах гр. С. та Т. у с. Киселівка у Менського району зафіксовано загибель чотирьох голів свиней з клінічними ознаками, подібними до африканської чуми свиней. З метою проведення дослідження на інфекційні хвороби відібрано патологоанатомічні матеріали, які направлено до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За результатами дослідження підтверджено діагноз "Африканська чума свиней".

Протягом 10 липня у населення вилучено 7 голів тварин та 20 кг м'ясної продукції. Всіх свиней умертвили безкровним методом та утилізували шляхом спалювання.

 

Пожежі:
 
Зареєстровано 6 пожеж з яких 1 на об'єкті, 3 в житловому секторі 2 в природних екологічних системах. Врятовано 1 людину. Вогнем знищено 1 та пошкоджено 3 будівлі, вигоріло 0,25 га території. Причинами пожеж стало неправильне влаштування печей та димарів, коротке замкнення електромережі, підпал та необережне поводження з вогнем.

 


Інші повідомлення:

09.07.2015 року внаслідок складних погодних умов (сильний вітер) в с. Миколаївка, Борзнянського району, сталося часткове руйнування покрівель на двох будівлях Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступеню, а також пошкоджено перекриття та покрівлю житлового будинку в с. В. Загорівка, Борзнянський району.
Станом на 06 год. 00 хв. електропостачання на території області відновлено у повному обсязі. Без електрозв'язку залишаються 2 населені пункти Срібнянського району.



Прогноз погоди на 11 липня 2015 року

Мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі
8-13º, вдень 16-21º тепла. По Чернігову вдень невеликий короткочасний дощ. Температура вночі  10-12º, вдень 17-19º тепла.



Прогноз пожежної небезпеки на 11 липня 2015 року

Пожежна небезпека в лісах області у східних та південних районах очікується 1 класу (відсутня пожежна небезпека), у західних та південно-східних районах - 2 класу (мала пожежна небезпека), на решті території – 4 та 5 класу (висока та надзвичайна пожежна небезпека).


Радіаційний фон на території області складає:
м. Чернігів - 12 мкр/год, м. Щорс - 11 мкр/год, с. Покошичі - 12 мкр/год, м. Семенівка - 11 мкр/год, м. Ніжин - 12 мкр/год, м. Прилуки - 12 мкр/год, м. Остер - 11 мкр/год.
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей