Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:27:57

Держекоінспекція у Чернігівській області звертаємось до мешканців міста і області бережливо ставитись до природи

07.07.2015   08:39Агенцiя

Для відзначення нелегкої та сумлінної праці працівників природно-заповідної справи, їх вагомого внеску у збереженні та відновленні біологічного та ландшафтного різноманіття, розвитку територій природно-заповідного фонду на території держави за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів України Президентом України у 2009 році підписано Указ № 629 "Про День працівника природно-заповідної справи".

Тепер це професійне свято відзначається щорічно 7 липня, і в цей день ми щиро дякуємо усім тим, хто самовіддано працює, зберігаючи чудові куточки рідного краю.
     
До територій, які мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську, а також історико-культурну цінність відносяться об'єкти природно-заповідного фонду. Це - ділянки суші і водного простору, природні комплекси та об'єкти, які виділені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища.
     
Україна розглядає цей фонд як складову частину світової системи природних територій та об'єктів, що перебувають під особливою охороною. До природно-заповідного фонду України належать природні території та об'єкти: природні заповідники, біосферні заповідники, національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища, штучно створені об'єкти - ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва.
      
У зв'язку з цим законодавством України природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.
   
Так, завдяки багаторічній праці фахівців  у сфері природоохоронного  законодавства станом на 01.01.2015 р на території Чернігівської області  нараховується  664 об’єктів ПЗФ  загальною площею 258331,00  га. Природно-заповідний фонд складають 8 категорій об’єктів: Ічнянський та Мезинський національні природні парки, регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський», 446 заказник, 137 пам’яток природи, 18 парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, 52 заповідні урочища, 1 зоологічний парк загальнодержавного значення, дендропарки «Тростянець» загальнодержавного значення та «Прилуцький» місцевого значення, Менський зоопарк.

Держекоінспекція у Чернігівській області звертаємось до мешканців  міста і області  бережливо ставитись до природи. Від кожного з нас, від нашої обізнаності, екологічної культури та свідомості, залежить, що залишиться в нащадок прийдешнім поколінням.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.