Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:04:51

За ініціативи Сергія Березенка чернігівці відправились з паломницькою поїздкою до Почаївської Лаври

06.07.2015   07:31Агенцiя

Цієї суботи з території Свято-Троїцького собору відбув перший автобус з паломниками до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Поїздку для чернігівських вірян організував Сергій Березенко. – Духовність сьогодні має бути на першому місці для кожного українця. Я сподіваюсь, що подорож буде для вас легкою, ви відвідаєте святі місця, зможете помолитись за себе, своїх рідних, близьких та за Україну, - звернувся до прочан Сергій Березенко.

Перед від’їздом, молебень за подорожуючих провів Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Владика благословив чернігівців в дорогу та звернувся до них з напутнім словом. – Раніше люди місяцями добиралися до Почаївської святині, аби помолитися, здійснити покаяння та очиститися фізично та духовно. У вас сьогодні є така можливість завдяки добрим людям, які хочуть вам допомогти. Ви їдете не для того, аби гарно відпочити, а для того, аби очистити свою душу і тіло, покаятися, віднайти милосердя, благословення і спасіння - звернувся до паломників владика. Архієпископ закликав людей помолитися в Почаєві за Україну, аби на нашій землі зупинилося кровопролиття та запанував мир.

Паломники були вдячні за те, що у них з’явилася нагода поїхати до Свято-Успенської Почаївської лаври. – Я вперше туди їду, тому дуже хвилююся, - розповіла нам Ірина. – Але щиро дякую людям, які організували цю поїдку, за можливість помолитися за себе та своїх близьких у святому місці.

Разом з чернігівцями, у якості духовного наставника, поїхав священнослужитель Свято-Троїцького собору отець Євгеній. За його словами, Почаїв одне з найблагодатніших місць на землі, яке просто «кличе» до себе вірян. – Я неодноразово бував у Почаївській Лаврі і кожен раз туди «летиш» мов на крилах. Там унікальна тиша, спокій. Людина приходить туди і думає тільки про духовні речі. Сподіваюсь, що у людей залишаться приємні враження про поїздку, - додав священнослужитель.

Нагадаємо, що це лише перша із серії поїздок чернігівців до Свято-Успенської Почаївської Лаври, які організовує Сергій Березенко. 


Cана Бойко


PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини