Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:00:04

Конкурс міні-грантів для висвітлення боротьби з дискримінацією

29.06.2015   15:02Агенцiя

Центр інформації про права людини оголошує конкурс міні-грантів для журналістів та журналісток, які висвітлюють тематику боротьби з дискримінацією.

До участі у конкурсі запрошуються журналісти та журналістки усіх видів ЗМІ з усіх регіонів України, а також фрілансери та фрілансерки.

Головним фактором участі в конкурсі є наявність перспективної теми для підготовки ґрунтовного журналістського матеріалу, що стосується вивчення проблематики дискримінації та/або розслідування й аналізу конкретних справ чи фактів, а також потенційна готовність надати громадськості якісний, цікавий, суспільно важливий журналістський матеріал для просування універсальних принципів рівності та недискримінації. Це можуть бути матеріали будь-якого жанру: журналістські розслідування, репортажі, аналітичні матеріали, інтерв’ю, фото-, відео-, аудіопроекти тощо.

Для участі у конкурсі міні-грантів необхідно надіслати заявку на електронну адресу tp@humanrights.org.ua до 30 липня 2015 року.

Заявка повинна містити:
1) прізвище, ім’я, по-батькові заявника / заявниці;
2) поштову адресу;
3) контактні дані (телефон, електронна пошта);
4) назву ЗМІ, у якій працює заявниця / заявник (якщо є);
5) досвід щодо підготовки журналістських матеріалів чи проходження навчання по темі рівності та недискримінації (посилання на попередні матеріали, назви курсів, тренінгів чи інших програм тощо);
6) опис концепції запланованого матеріалу (тема, основні питання, відповіді, на які журналіст(ка) планує знайти в процесі роботи над матеріалом, перелік основних джерел інформації по темі тощо);
7) обґрунтування актуальності і важливості запропонованої теми;
8) опис витрат, необхідних для підготовки матеріалу.

Фінансова підтримка може бути використана для повного або часткового покриття витрат, що стосуються телефонних переговорів, копіювання, витратних матеріалів, поїздок, проживання, харчування, проведення досліджень і роботи з даними, оплати роботи експертів і консультантів, юридичного аналізу та інших витрат, які необхідні для проведення ґрунтовного дослідження теми і підготовки матеріалу. Не передбачаються витрати грантових коштів на придбання обладнання, плату за розміщення публікацій у ЗМІ.

За результатами конкурсу буде надано щонайменше 10 міні-грантів (кожен у розмірі до від 3 до 5 тис. грн.). Перемож(ни)ці конкурсу будуть визначені до 15 серпня 2015 року.

Підтримані в рамках конкурсу матеріали мають бути підготовлені та оприлюднені до 1 грудня 2015 року. Умовою надання міні-грантів є зобов’язання щодо документального підтвердження витрат для підготовки матеріалу (касові чи товарні чеки, інші бухгалтерські документи тощо).

Фінансування здійснюється у два етапи. Перший етап включає видачу авансу (70%) на покриття прямих витрат для підготовки матеріалу. Другий транш (остаточний розрахунок) здійснюється після надання одержувачем міні-гранту вичерпного звіту по першому траншу (авансу).

До конкурсної комісії по оцінюванню заявок входитимуть представники та представниці Центру інформації про права людини, Проекту "Без кордонів" Центру "Соціальна дія", Коаліції з протидії дискримінації в Україні, а також (за згодою) – Міжнародного фонду "Відродження" і Представництва Європейської комісії в Україні.

Організатори залишають за собою право републікувати всі підтримувані матеріали з дотриманням авторських прав, а також поширювати і популяризувати їх.

Організатори зобов’язуються не розголошувати конфіденційну інформацію з отриманих заявок. Конфіденційна інформація заявника включає в себе інформацію, що міститься у заявці, вартісну, цінову та іншу інформацію, надану учасниками конкурсу міні-грантів.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини