Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:53:22

Юрист громадської приймальні "Батьківщини" допоміг жінці розірвати угоду про "споживчий кредит"

27.06.2015   11:45Агенцiя

Юрист громадської приймальні Чернігівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Сергій Тепляков допоміг жительці Чернігова Вірі Тимофіївні Донсковій розірвати договір про надання споживчого кредиту з ПАТ «ОТП Банк», який її змусили підписати представники компанії зі встановлення вікон.

За словами Сергія Теплякова, історія почалася 20 липня  2012 року. Саме тоді в офісі ФОП Савойстенко Б. М., що розміщувався за адресою вул. М. Коцюбинського, вона підписала договір про так званий споживчий кредит з банківською установою, а не угоду про виготовлення та встановлення вікон, як їй запропонували.

23 серпня 2012 року та 17 вересня чернігівка, без будь-яких підозр, що її ошукали,  сплатила тисячу гривень на рахунок банківської установи.

Спливали тижні й місяці,  а вікон так ніхто їй і не привозив. Жінка припинила оплату, і тут їй почали телефонувати з банку і погрожувати судами та конфіскацією майна у разі неповернення кредиту.  Запевняти фінансистів у тому, що жодної позики вона в них не брала, було марно. Тоді Віра Тимофіївна взяла і уважно прочитала договір. Зрозумівши, що ніяких вікон вона не побачить, звернулася до правоохоронних органів із заявою, що її ошукали. У відповідь  отримала елементрану відписку.

Тим  часом на домашній телефон пані Донскової  почали надходити дзвінки від невідомих осіб  із погрозами арешту майна та ув’язнення у разі несплати кредиту.

Протягом багатьох місяців колектори шантажували Віру Тимофіївну та її неповнолітнього онука, який для жінки був єдиною розрадою, сенсом життя.  Із самого малечку вона боронила його хворе серце  від найменшого хвилювання. Після чергового дзвінка колекторів Михайлику стало зле, – слабке, невинне серце не витримало психологічного тиску і після чергового секрцевого нападу хлопчик помер.

Знесилена від домагань колекторів, вбита горем жінка втратила будь-яку віру у справедливість. Жодні ходіння у пошуку захисту і правди не приносили успіху.

На початку січня до неї завітали представники Чернігівської міської парторганізації ВО «Батьківщина». Виконуючи програму «Від Миколая до Різдва» «батьківщинівці» прийшли до Віри Тимофіївни, щоб привітати її онука зі святами. Натомість довелося висловлювати жінці співчуття.

Після розмови з представниками “Батьківщини”, Віра Тимофіївна ще раз прочитала корінець, який їй залишили і попрямувала до  громадської приймальні обласного осередку «Батьківщини» зі стосом паперів і проханням: «Допоможіть встановити справедливість. Заради мого онука Михайлика».

Коли юрист приймальні Сергій Тепляков взявся вивчати справу, зрозумів, що Віру Тимофіївну дійсно ошукали і методи, якими це зроблено загальновідомі.

«Адже в Чернігові вже  були прецеденти, коли в такий спосіб ошукували літніх людей. Крім того, за час моєї роботи у приймальні «Батьківщини» цей випадок став п’ятим,  – розповів Сергій Тепляков.  – Пообіцяти жінці повернути сплачені кошти, адже вона внесла певну суму за ніби-то за виготовлення вікон, ми не могли. Однак розірвати угоду з банком можна було спробувати».

Аналізуючи всі подібні історії з вікнами,Сергій Тепляков зауважив, що у всіх прецедентах чомусь фігурує саме «ОТП Банк».

…Почалися судові засідання, відповідачі не з'являлися, жінка стійко сприймала  всі бюрократичні процедури, і от  31 березня 2015 року Новозаводський районний суд міста Чернігова задовольнив позов Віри Донскової  про розірвання угоди з ПАТ «ОТП Банк».

Тепер, каже Сергій Тепляков, Віра Тимофіївна пише на всі телевізійні проекти листи, щоб розповісти свою історію всім українцям і застерегти від  трагедії, до якої може призвезти юридична необізнаність.

Сама Віра Тимофіївна невимовно вдячна представникам команди Валерія Дубіля, які прийшли до її оселі саме тоді, коли вона найбільше потребувала розради і турботи.

Сергій Тепляков застерігає, щоби не стати заручником подібної ситуації треба підвищувати свою юридичну грамотність, бути пильними і не лінуватись читати  уважно кожен папірець, який підписуєте.Особливо, коли мова йде про позики, розстрочки, кредити тощо.

Нагадаємо, що у громадській примйальні Чернігівської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”, яка розташована за адресою вул. Бєлова, 8,  жителі Чернігова та області можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію та правову допомогу у різних сферах.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини