Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:54:55

Після запиту громадських експертів, міська влада Городні в терміновому порядку оприлюднила документи про свою роботу

26.06.2015   10:28

До останнього часу на офіційному сайті Городнянської міської ради були відсутні документи які унормовують діяльність місцевої ради.

Мова йде по Регламенти роботи міської ради, виконавчого комітету, постійних депутатських комісій. Вони з’явилися на сайті ради тільки після того як громадські активісти в рамках проекту Центру політичних студій та аналітики спрямованого на підвищення рівня прозорості місцевих рад направили інформаційні запити до Городнянської міської ради про надання зазначених документів.

У відповіді на інформаційний запит городянські чиновники, порушуючи норми закону   «Про доступ до публічної інформації» не надали самих документів, а спрямували на свій сайт.

Цікаво, що відповідь на інформаційний запит активісти отримали 10 червня, а документи на сайті ради з’явилися 9 червня. Тобто городянські чиновники після того як отримали інформаційний запит, виклали на сайт документи, а потім заявили, мовляв, шукайте на сайті.

Нагадаємо, що в травні 2015 року Чернігівській області старував новий  проект Центром політичних студій та аналітики спрямований на підвищення рівня прозорості місцевих рад.

Прозорість діяльності місцевих органів самоврядування складається з кількох компонентів – це відповідність передусім Статутів, регламентів міських рад, положень про діяльність виконавчих комітетів та постійних комісій основним вимогам українського антикорупційного законодавства, зокрема, закону «Про доступ до публічної інформації»  

В рамках нового спільного проекту кількох громадських організацій будуть аналізуватися відповідні нормативно-правові акти міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Новгород-Сіверського, Мени, Носівки та Городні, а також Чернігівської обласної ради.

В ході виконання проекту передбачено серію послідовних заходів, зокрема,оцінки відповідності.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини