Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:09:58

Рятувальники зустрілися з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу

25.06.2015   11:40Агенцiя

24 червня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС України відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувального гарнізону з делегацією Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

На початку зустрічі представник Місії Станіслав Безовські зазначив: «Місія прибула в Україну по запрошенню Президента Петра Порошенка. Наша мета надати консультації та підтримку українським органам цивільної безпеки щодо концептуального планування та послідовної реалізації реформ. Створення в Україні збалансованих сил безпеки гарантуватиме верховенство права і виконуватиме правоохоронні функції, посилюючи власну легітимність та укріплюючи впевненість і довіру громадськості з повним дотриманням прав людини. Сьогодні у нас перший візит в обласний підрозділ ДСНС України. Ми маємо вивчити завдання, структуру та особливості оперативно-рятувальної служби, її труднощі».

В свою чергу т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Ігор Афанас’єв охарактеризував стан техногенної безпеки в області, розповів про завдання, що стоять перед пожежно-рятувальними підрозділами, їх матеріально-технічне забезпечення, види професійної підготовки особового складу, назвав основні причини надзвичайних подій та заходи, що вживаються для їх запобігання і ліквідації.

Зокрема Ігор Афанас’єв повідомив: «Штат Чернігівського оперативно-рятувального гарнізону складає 1261 співробітник та 236 одиниці основної і спеціальної техніки. На цілодобовому чергуванні  перебуває 203 рятувальника та 64 одиниці техніки. Загальний стан техногенної безпеки області обумовлений наявністю на її території потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, що використовують у технологічному процесі хімічно-, вибухово- і пожежонебехпечні речовини». 
Крім того, членів делегації Місії цікавило питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Чернігівську область.

На це заступник начальника обласного У ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло відповів: «З тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції прибуло на Чернігівщину понад 11,6 тис. людей, серед яких 23% дітей.

Відповідним Регіональним штабом забезпечено координацію та необхідну взаємодію з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, територіальними управліннями центральних органів виконавчої влади щодо розміщення вимушених переселенців. Майже 11,5 тис. прибулим надано різні види допомоги, а саме: з розселення, відновлення втрачених документів, влаштування дітей до шкіл і дитячих садків, працевлаштування, отримання пенсії, матеріальної, медичної та психологічної  допомоги. Щомісячну адресну допомогу на проживання та оплату житлово-комунальних послуг призначено 85% родинам».

З цим представникам Місії було продемонстровано веб-сайт обласного Управління ДСНС України, а передусім його розділи з інформацією для вимушених переселенців. Іноземцям сподобалося оформлення сайту і особливо приємно їх вразили відеоролики соціальної реклами, що виготовили рятувальники, та добірка сюжетів про їх роботу.

На завершення робочої зустрічі представники Місії висловили рятувальникам слова вдячності за їх героїчну і професійну діяльність у сфері цивільного захисту населення. Також учасники зустрічі досягли домовленості щодо подальшої співпраці в напрямку зміцнення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів та втілення у їх роботу досвіду країн ЄС в рамках проведення в Україні заходів з децентралізації влади.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини