Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:51:22

Рятувальники зустрілися з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу

25.06.2015   11:40Агенцiя

24 червня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС України відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувального гарнізону з делегацією Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

На початку зустрічі представник Місії Станіслав Безовські зазначив: «Місія прибула в Україну по запрошенню Президента Петра Порошенка. Наша мета надати консультації та підтримку українським органам цивільної безпеки щодо концептуального планування та послідовної реалізації реформ. Створення в Україні збалансованих сил безпеки гарантуватиме верховенство права і виконуватиме правоохоронні функції, посилюючи власну легітимність та укріплюючи впевненість і довіру громадськості з повним дотриманням прав людини. Сьогодні у нас перший візит в обласний підрозділ ДСНС України. Ми маємо вивчити завдання, структуру та особливості оперативно-рятувальної служби, її труднощі».

В свою чергу т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Ігор Афанас’єв охарактеризував стан техногенної безпеки в області, розповів про завдання, що стоять перед пожежно-рятувальними підрозділами, їх матеріально-технічне забезпечення, види професійної підготовки особового складу, назвав основні причини надзвичайних подій та заходи, що вживаються для їх запобігання і ліквідації.

Зокрема Ігор Афанас’єв повідомив: «Штат Чернігівського оперативно-рятувального гарнізону складає 1261 співробітник та 236 одиниці основної і спеціальної техніки. На цілодобовому чергуванні  перебуває 203 рятувальника та 64 одиниці техніки. Загальний стан техногенної безпеки області обумовлений наявністю на її території потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки, що використовують у технологічному процесі хімічно-, вибухово- і пожежонебехпечні речовини». 
Крім того, членів делегації Місії цікавило питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Чернігівську область.

На це заступник начальника обласного У ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло відповів: «З тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції прибуло на Чернігівщину понад 11,6 тис. людей, серед яких 23% дітей.

Відповідним Регіональним штабом забезпечено координацію та необхідну взаємодію з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, територіальними управліннями центральних органів виконавчої влади щодо розміщення вимушених переселенців. Майже 11,5 тис. прибулим надано різні види допомоги, а саме: з розселення, відновлення втрачених документів, влаштування дітей до шкіл і дитячих садків, працевлаштування, отримання пенсії, матеріальної, медичної та психологічної  допомоги. Щомісячну адресну допомогу на проживання та оплату житлово-комунальних послуг призначено 85% родинам».

З цим представникам Місії було продемонстровано веб-сайт обласного Управління ДСНС України, а передусім його розділи з інформацією для вимушених переселенців. Іноземцям сподобалося оформлення сайту і особливо приємно їх вразили відеоролики соціальної реклами, що виготовили рятувальники, та добірка сюжетів про їх роботу.

На завершення робочої зустрічі представники Місії висловили рятувальникам слова вдячності за їх героїчну і професійну діяльність у сфері цивільного захисту населення. Також учасники зустрічі досягли домовленості щодо подальшої співпраці в напрямку зміцнення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів та втілення у їх роботу досвіду країн ЄС в рамках проведення в Україні заходів з децентралізації влади.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини