Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:23:43

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом самовільного будівництва комерційних об’єктів на березі Десни

23.06.2015   07:54

Прокуратурою міста, з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, проведено аналіз стану законності будівництва в межах охоронних зон пам’ятки археології місцевого значення та на території прибережних захисних смуг.

Встановлено, що на березі р. Десна, вище за течією від Чернігівського річкового порту, збудовано комплекс комерційних закладів відпочинку.

Будівлі цих закладів знаходяться на території пам’ятки археології місцевого значення «Передгороддя» X-XVIII ст. стародавнього м. Чернігова (взято на державний облік розпорядженням Чернігівської ОДА від 28.12.1998 №856), в охоронній археологічній зоні №2 м. Чернігова (затверджена рішенням Чернігівської міськради 31.05.2007), в межах прибережної захисної смуги річки Десни.
 
За результатами вказаного аналізу прокуратурою міста до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом самовільного будівництва будівель/споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що знаходиться в охоронній зоні пам’ятки археології місцевого значення на території прибережної захисної смуги р. Десна, по вул. Береговій у м. Чернігові, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.
 
Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області. Процесуальне керівництво забезпечується прокуратурою міста Чернігова. Досудове слідство триває.

Останні новини Чернігівщини

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).