Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:39:09

Насіння невідомого походження продавали як елітне

17.06.2015   13:03Агенцiя

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого посівного матеріалу з логотипом відомої швейцарської компанії.

В ході проведення заходів з припинення фактів порушення прав інтелектуальної власності під умовною назвою «Чорний Посейдон» оперативники зацікавилися діяльністю комерційної фірми, яка в Бахмачі реалізовувала зі складу насіння, використовуючи торговий знак одного з найбільших європейських виробників ГМО рослин.

Під час перевірки працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області встановили, що керівник комерційної фірми, будучи приватним підприємцем, всупереч законодавству здійснював незаконне виготовлення та використання товарного знаку на фірмове найменування посівного матеріалу виробника відомої швейцарської компанії.

В орендованому складському приміщенні спритники змішували насіння соняшника невідомого походження з синьою фарбою та невстановленим хімікатом. Після чого насіння фасувалося у мішки з товарними знаками швейцарського виробника і реалізовувалося фермерам під виглядом елітного обробленого.

Під час санкціонованого обшуку оперативники вилучили на складі 411 мішків із вмістом посівного матеріалу з логотипом швейцарської компанії без відповідних документів про його походження, фарбу синього кольору невідомого походження, насіннєвий матеріал, ємності з рідиною невідомого походження та речі, які вказують на виготовлення та фасування вищевказаної продукції в невідповідних умовах з порушенням використання товарного знаку та фірмового найменування.

Загальна сума вилученого становить понад 4 мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) - караються штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини