Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:16:33

У Чернігові демонтовані 183 "скріпки", 200 підприємців попереджено

16.06.2015   08:54

Працівники "Дільниці з контролю за благоустроєм міста" демонтували під час рейду Черніговом 183 «скріпки» та «штендери».

У першу чергу були вилучені тимчасові рекламні конструкції біля офісних приміщень по просп. Перемоги, 95(кооперативний), Миру, 53(будинок побуту), Миру, 32 (поруч із входом до ринку), біля Мега-центру та на вул. Рокоссовського.

Демонтаж відбувається за рішенням виконкому міської ради від 21 квітня і відповідно до закону «Про рекламу».

Готуємось до наступних рейдів

Під час кампанії з прибирання «скріпок» перед її проведенням у травні-червні було вручено підприємцям більше 40 письмових попереджень і зроблено більше 200 усних попереджень про необхідність прибрати «скріпки».

На цьому тижні інспектори попереджають власників «скріпок» по вул. Шевченко, Щорса та інших, що прилягають до центру міста.

Третина попереджених підприємців прибирає скріпки самостійно.

Небезпечна реклама

Особливо небезпечну рекламну конструкцію працівники комунального підприємства "Дільниця з контролю за благоустроєм міста" демонтували на перехресті просп. Перемоги та вул. П'ятницької.

Напівзруйнована залізобетонна плита надгробного типу використовувалася в якості зовнішньої реклами. Два іржаві гострі арматурні штирі були вражаючими. Плита могла стати місцем каліцтва для чернігівців, якби хтось спіткнувся чи оступився поруч.

Під час демонтажу витягли також залізні штирі, які тримали цю небезпечну рекламу.

Львів і Дніпропетровськ давно заборонили

Чернігівські журналісти, які на початку червня побували у Дніпропетровську, на власні очі переконалися: «скріпок» та «штендерів» там нема. Кілька років тому місто заборонило їх розміщення і перейшло на інші, сучасні види реклами, які не роблять місто незручним для пішоходів.

Такої ж думки і львів’яни, де також заборонили розміщення такої реклами. Там її демонтажем займається підприємство КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради.

Мотивація дуже проста – «скріпки» заважають людям з обмеженими можливостями та мамам з дітьми і візочками.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.