Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:50:27

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо дій злочинців, які, вимагаючи кошти в жінки-підприємця

15.06.2015   19:17

Прокуратура міста Чернігова здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо дій злочинців, які, вимагаючи кошти в жінки-підприємця, підірвали її автомобіль.

За клопотанням слідчого і прокурора суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою особам, які 11 червня цього року в обласному центрі о 4 годині ранку підірвали автомобіль жінки-підприємця, заклавши під нього вибуховий пристрій.
 
Дії були спрямовані на вимагання грошових коштів у потерпілої, яка, всерйоз не сприймаючи погроз зловмисників, не бажала віддавати кошти невідомим.
 
Після вибуху жінка повідомила про погрози правоохоронним органам. Завдяки злагодженим оперативним діям вдалося швидкого встановити помешкання, де переховувалися ймовірні винуватці злочину. Під час невідкладно проведеного обшуку знайдено ще один вибуховий пристрій та затримано одного з підозрюваних. Невдовзі в результаті оперативних дій затримано й іншого фігуранта злочину.
 
У ході досудового розслідування встановлено причетність затриманих до ряду інших тяжких кримінальних правопорушень.
 
Вживаються необхідні заходи для встановлення всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокуратурою м. Чернігова, безпосередньо розслідування - міськвідділом УМВС.
 
Наразі дії підозрюваних кваліфікуються за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна шляхом вибуху), ч. 2 ст. 189 (вимагання з погрозою вбивства чи знищенням майна) та ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.