Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:37:30

Забудова Стрижня відбулася за потурання екологів та Державного управління охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини

13.06.2015   18:22

Візит до Чернігова 04.06.2015 міністра екології та природних ресурсів України І. Шевченко відзначився обговоренням проблеми забудови берега р. Стрижень.

Водночас всі підняті питання вже були у полі зору органів прокуратури області ще з часів відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва Чернігівської міської ради та ПП «Геліодор» під забудову.
 
Встановлено, що прийнятими Чернігівською міською радою 12.04.2005 та 16.09.2010 рішеннями, якими вищевказаним підприємствам у користування надано земельні ділянки площею 1,7 га для будівництва групи житлових будинків з об’єктами соціального призначення біля р. Стрижень, грубо порушено вимоги земельного та екологічного законодавства.
 
Зазначені факти стали підставою для звернення прокурора до суду з вимогами повернути земельну ділянку. Для дачі пояснень прокурор залучав посадовців вищезазначених контролюючих органів як спеціалістів під час розгляду справи.
 
Через непослідовну та пасивну позицію цих органів вимоги прокурора не були підтримані судами вищих інстанцій.
 
Підставою для відмови прокурору у позові про надання земельної ділянки управлінню капітального будівництва міськради, підрядником по забудові якої виступило ТОВ «Житлобудсервіс», став виданий вже після її відведення висновок Держуправління охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини, яким забудові р. Стрижень фактично надано «зелене світло».
 
За фактом самовільного зайняття земельної ділянки ТОВ «Житлобудсервіс» прокуратурою міста розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування по якому триває.
 
Таким чином, органами прокуратури за власної ініціативи вжито вичерпних заходів до усунення порушень земельного та природоохоронного законодавства, які за потурання органів екології не знайшли підтримки у суді.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.