Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:55:12

В Чернігові викрито підпільний цех цифрових піратів

11.06.2015   16:00Агенцiя

Порушуючи чинне законодавство, чернігівський приватний підприємець тиражував аудіовізуальну продукцію та програмне забезпечення.

Чернігівські правоохоронці провели комплекс заходів з виявлення та припинення фактів порушення прав інтелектуальної власності під умовною назвою «Чорний Посейдон».
В ході спецоперації співробітники Управління протидії злочинам у сфері економіки УМВС України в Чернігівській області викрили в обласному центрі підпільний цех з тиражування аудіовізуальної продукції та програмного забезпечення.

Власником незаконного цеху є чернігівський підприємець, який всупереч законодавству здійснював тиражування, зберігання та подальше розповсюдження дисків для лазерних систем зчитування на оптичних носіях інформації із записаними на них об’єктами авторського та суміжного права (програмним забезпеченням) та записами аудіовізуальних творів.

В ході проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили обладнання для запису дисків для лазерних систем зчитування, понад півтори тисячі ДВД- дисків із записами аудіо-візуальних творів, поліграфія та витратні матеріали (диски з відтвореними об’єктами авторського і суміжного права та чисті диски).

Загальна сума вилученого майна становить понад 100 тисяч гривень.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 203-1 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, експорт, імпорт, зберігання, реалізація та переміщення дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва, якщо ці дії вчинені у значних розмірах) - караються штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією та знищенням дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання чи сировини для їх виробництва.
Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.