Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:31:55

Чернігівські рятувальники вирушили на допомогу київським колегам, які ліквідовують складну пожежу на нафтобазі

09.06.2015   12:53Агенцiя

9 червня о 10:20 чернігівські рятувальники у складі 27 чоловік на 5-ти пожежних автомобілях вирушили у смт Глеваха Васильківського району Київської області з метою надання допомоги колегам щодо гасіння складної пожежі на нафтобазі ТОВ «Побутрембудматеріали».

Нагадаємо, що 8 червня о 17:29 на даній нафтобазі сталася пожежа резервуару з паливом об’ємом 900 куб. м з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином. Першочергово для гасіння пожежі були залучені пожежно-рятувальні підрозділи Служби порятунку у кількості 18 чоловік та 6 одиниць техніки.

 Враховуючи ускладнення обстановки, Державною службою України з надзвичайних ситуацій було негайно організовано залучення додаткових сил та засобів від гарнізонів Київської та Житомирської областей, м. Києва, Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” та пожежних поїздів від Укрзалізниці.

 Станом на 7:00 9 червня ліквідовано пожежу 1 резервуару ємністю 900 куб. м, триває гасіння 16 резервуарів, з них: 8 – ємністю 900 куб. м та 8 – ємністю 50 куб. м.

 Основні зусилля зосереджено на гасіння палаючих  резервуарів шляхом проведення пінних атак, а також захист і охолодження розташованих з ними поруч ємностей з пальним.

 Станом на 8:00 9 червня внаслідок розповсюдження вогню сталося детонування наземних  резервуарів. Обсяги руйнувань та кількість постраждалих уточнюються.

 Станом на 10:30 9 червня внаслідок детонування наземних  резервуарів постраждало 6 працівників ДСНС, яких з різними ступенями опіків госпіталізовано до медичних закладів.

Станом на 11:00 9 червня з трьома працівниками ДСНС не встановлено зв'язок. Вогнем знищено майже 10 од. техніки.

Для оцінки ситуації та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардіі, на місце події прибув Міністр МВС України Арсен Аваков.

Залучені до ліквідації пожежі сили у цілодобовому режимі продовжують гасіння пожежі.

 Всього до гасіння залучено 308 осіб та 62 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 213 чоловік особового складу та 47 од. техніки, від Міноборони – 80 чоловік особового складу та 12 од. техніки, від Укрзалізниці – 15 працівників та 3 пожежних потяги.

 На місці події в цілодобовому режимі позмінно працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ДСНС України.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.