Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:07:46

Чому стоять черги в "Чернігівгазі"? ВІДЕО

09.06.2015   10:18Агенцiя

Ганна Носенко живе у Чернігові. З роками її все частіше підводить здоров’я. Та й смерть сина стала для жінки важким тягарем. Ранок понеділка у пані Ганни почався з крапельниці та черги у абонентському відділі «Чернігівгазу». Як виявилося, замість звичних двадцяти вона використала за місяць аж 155 кубічних метрів палива.

Практика прогнозування показників лічильника не є новинкою – «Чернігівгаз» просить клієнтів передавати показники не пізніше останнього дня звітного місяця, інакше у платіжному документі стоятиме число, визначене за розрахунковим методом. У родині Носенків показники знімає не сама пенсіонерка, а контролер. Тим паче, робить це вчасно. Тож звідки взялися неточності? Добре було б, аби ситуація з пані Ганною обмежилась лише одним візитом у абонвідділ.

Та не менш часто трапляються випадки, коли робити перерахунок треба завдяки касирам банків чи відділень зв’язку, які не внесли у квитанцію дані з лічильника. Або ж неправильно провели фінансову операцію. Лариса Очерет квитанцію перевірила, проте оплата не пройшла своєчасно. Тож довелося оббивати пороги не лише «Чернігівгазу», а й банку.

Посприяв непорозумінням між підприємством-монополістом і громадянами Кабмін – зменшені норми споживання газу без лічильника набули чинності 6 травня, тож частину місяця обрахують за старими, а решту – за новими. Черги виникають і через нову ціну на газ, яка до вересня спільна для всіх – 7 гривень і майже 19 копійок. Дирекція «Чернігівгазу», між іншим, навіть рада була б її зменшити. Так, там уже були готові звертатися за допомогою до міліції, бо деякі користувачі стають на заваді працівникам, що хочуть зняти показники або ж вимкнути постачання газу загалі.

В абонентському відділі галас і черги. Інколи приходять аж надто агресивні клієнти, хоча й вони просто шукають правди. Їм подекуди бракує інформації. Та деякі консультанти не поступаються рівнем бадьорості. А яка подача – така й віддача. Фахівець «Чернігівгазу» зі зв’язків з громадськістю Наталія Свириденко каже, що культура поведінки – одна з постійних тем для виробничих нарад, але інколи людський фактор пересилює.

Можливо й так, але навіть простий консультант є обличчям компанії, і від нього, як і від звичайного монтера чи обліковця газу, залежить сума прибутку.


Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини