Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:34:31

В Чернігові міліція провела рейд проти нелегальної торгівлі

09.06.2015   07:00

Для впорядкування торгівлі у громадських місцях працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області провели рейд вулицями міста. Міліція провела оперативно-профілактичне відпрацювання Чернігова для виявлення порушників, які торгують харчами у невстановлених місцях.

Рейдові бригади, до яких увійшли дільничні інспектори міліції та працівники управління протидії злочинності у сфері економіки. Перевіряльники інспектували місця, де фіксувалися факти несанкціонованої торгівлі. Особливу увагу правоохоронці приділили центральній частині Чернігова.

Таке негативне явище, як стихійна торгівля, викоренити непросто, хоча міліцією боротьба з несанкціонованими місцями торгівлі ведеться постійно. Деякі громадяни навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою покупки в несанкціонованих місцях. Вони не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров'ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

Все просто: незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних норм та реалізують товар з землі.

Походження продуктів нікому не відоме й завжди існує небезпека забруднення харчів різними мікроорганізмами. Особливо це стосується м'ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. А якщо людина отруїться такими продуктами, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб'єкта, якому можна пред'явити звинувачення.

В ході рейду правоохоронці не тільки складали на порушників адміністративні протоколи за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, торгівлю з рук у невстановлених місцях та порушення порядку провадження господарської діяльності, а й проводили профілактичну роботу з дрібними порушниками.

Міліція планує продовжити практику подібних рейдів на постійній основі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.