Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:36:23

На Чернігівщині міліція викрила потужний підпільний деревообробний цех

08.06.2015   17:02Агенцiя

Правоохоронці Чернігівщини виявили та задокументували незаконне підприємство з розпилювання деревини, яке функціонувало без дозвільних документів на самовільно зайнятій земельній ділянці.

Про це повідомляє СГЗ УМВС України в Чернігівській області.

В ході відпрацювання лісової галузі працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки спільно з УДАІ Чернігівської області на одному з автошляхів Козелецького району було зупинено автомобіль КАМАЗ.

Автівка перевозила ліс-кругляк сосни об’ємом майже 14 куб.м без будь-яких документів, що підтверджують походження цієї лісопродукції. Правоохоронці затримали транспортний засіб разом з вантажем та доставили його до районного відділу міліції. Відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

В процесі подальшого розслідування цього кримінального провадження працівники управління протидії злочинності у сфері економіки виявили та задокументували функціонування потужного цеху, де здійснювалося пиляння деревини без дозвільних документів на самовільно зайнятій ділянці.
Підприємець організував незаконну діяльність декількох пилорам в Козелецькому районі Чернігівської області, самовільно зайнявши земельну ділянку площею понад 3 гектари. Своїми діями комерсант завдав інтересам держави значних збитків.

На території підприємства працівники міліції вилучили близько 1500 метрів кубічних пиловника без будь-яких документів.
На даний час вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки) та 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).
Також правоохоронці перевіряють куди саме реалізовувався вищезазначений пиломатеріал.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.