Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:11:01

8 червня розпочався Петрів піст

08.06.2015   10:33Агенцiя

У понеділок, 8 червня, розпочався Петрів (Апостольський) піст - один із чотирьох постів, встановлених Церквою. Він завжди починається в понеділок, через тиждень після Дня Святої Трійці, і триває до 12 липня - дня святих апостолів Петра і Павла.

Цього року Петрів піст триватиме 35 днів.

Петрів піст або «Петрівка», заснований Православною Церквою в пам'ять про великі благовісницькі труди святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Найменування «первоверховні» було дано апостолам Петру і Павлу Церквою за поширення Христового вчення серед народів світу.

Свята Церква закликає нас до цього посту, наводячи приклад апостолів, які, прийнявши Святого Духа в день П'ятидесятниці в пості й молитві, «в працях і у виснаженні, часто в недосипанні, у голоді й спразі» готувалися до всесвітньої проповіді Євангелія, і готували наступників своїх на таке саме служіння.

Вступаючи в покаянні і смиренні дні посту, необхідно пам'ятати, що це - час духовного очищення й освячення, час утримання від гріхів і пристрастей, зміни себе на краще, час духовного вдосконалення, добродіяння.

Пост по суті своїй є подвиг, пов'язаний з вірою і відвагою. Це - порив душі, яка шукає покаяння і прагне подолати свою гріховність.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.