Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:51:29

Апеляційний суд змусив Чернігівський окружний адмінсуд розглянути позов прокурора про неправомірне підвищення тарифів на проїзд

04.06.2015   07:25

Київським апеляційним адміністративним судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури області про відмову у відкритті провадження у судовому спорі про визнання незаконним та скасування рішення виконкому Чернігівської міськради від 30 березня №76 «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті».

Справу повернуто до Чернігівського окружного адміністративного суду для розгляду по суті.

Суд апеляційної інстанції визнав безпідставними висновки суду першої інстанції та скасував незаконну ухвалу про повернення позову без розгляду.

Як зазначалося ще в квітні місяці прокуратурою встановлено порушення вимог Конституції України, Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» при прийнятті виконкомом оскаржуваного  рішення.

Зокрема, згідно вимог законодавства, нові тарифи на проїзд у громадському транспорті мають затверджуватися за результатами належного дослідження фактичних витрат перевізників за попередній рік. Але результати такого дослідження за попередній рік вже враховано при підвищенні перевізниками тарифів в кінці минулого року у зв’язку з підвищенням цін на запасні частини, паливно-мастильні матеріали коли разовий квиток на проїзд у тролейбусі склав 1,5 грн., а автобусі – 2,5 грн. Після того належних досліджень, як і відкритих обговорень за участю представників громадськості, у даному питанні не проводилось.

Окрім того, враховуючи, що відносини між перевізниками м. Чернігова та міськвиконкомом є договірними, а надання населенню послуг з перевезення становить предмет таких договорів, виконком не позбавлений права провести конкурс та встановити його переможця згідно діючих тарифів на перевезення. Також він не позбавлений можливості розірвати договір з перевізником у порядку, визначеному ст. 629, 526, 651 Цивільного кодексу України.

Вимоги прокурора буде враховано при розгляді справи по суті.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.