Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:55:29

Посадовцю державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву повідомлено про підозру у безпідставній сплаті 75 тис. грн. бюджетних коштів

27.05.2015   10:35Агенцiя

Прокуратурою міста Чернігова за результатами досудового розслідування та на підставі зібраних матеріалів погоджено підозру високопосадовцю Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» у вчиненні службової недбалості, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом інтересам держави (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, порушив вимоги законодавства, згідно яких операції з першого постачання доступного житла та житла, що будується із залученням державних коштів, не можуть включати в себе оподаткування. А саме, посадовець підписав та завірив печаткою Фонду документи, на підставі яких на рахунок підприємства-забудовника перераховано бюджетні кошти в рахунок внеску за квартиру, в сумі близько 500 тис грн, в тому числі суму ПДВ – 75 тис грн. Цим він заподіяв державі матеріальні збитки на суму сплаченого податку.
 
Факт перерахування ПДВ підтверджується висновком проведеної в ході досудового розслідування судово-економічної експертизи.
 
На сьогодні триває робота над завершенням досудового розслідування. З підозрюваним проводяться необхідні слідчі дії, після чого кримінальне провадження буде скероване до суду для розгляду по суті.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.