Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:42:35

Громада Чернігова створює дорожню карту реформ

27.05.2015   08:21Агенцiя

Активісти Чернігова виріши підготувати для кандидатів на майбутні місцеві вибори, які мають відбутися 25 жовтня, громадську програму реформ для міста. Оскільки, на думку ініціаторів розробки програми, обіцянки ймовірних кандидатів не задовольняють потреб чернігівців. Саме тому, активісти вирішили показати місцевим політика своє бачення дієвих та нагальних реформ у Чернігові.

Таку ідею активісти презентували 26 травня.

«Політичні сили, які вже зараз розпочали передвиборчі компанії продукують  акції по встановленню барбекю, безкоштовне стриження своїх виборців або ж організацію конкурсів краси, але ніяк не зміни в місті Чернігові на краще» – зазначив ініціатор створення робочої групи Павло Пущенко.

На виході, за словами ініціативної групи, має вийти коротка концепція по різноманітним напрямкам реформ, у якій тезово має бути написано що саме має реформуватися у кожній зі сфер життєдіяльності міста. Потім, цю концепцію буде запропоновано місцевим політичним гравцям, які в свою чергу, за бажанням, можуть підписати з громадою меморандуми про зобов’язання виконувати громадське бачення реформ, коли стануть депутатами.

«Так буде простіше вимагати від нового складу ради та міського голови виконання цих засад, оскільки тоді вони матимуть публічне зобов’язання»,- зазначили активісти.
Ініціативна група наголосила на тому, що це громадський проект, який не підтримує жодну з політичних сил також він не є грантовим. Однак, долучитися до проекту ініціатори закликають всіх, і громаду, і експертів у різних галузях та представників політичних сил.

Представники громадських організацій та громадські діячі, які вже погодилися приймати участь у розробці даної програми розказали, хто за яку галузь хочу відповідати.
 
Так, волонтерка Ольга Палькова обрала для себе пріоритетом благоустрій міста. «Мене завжди турбувала доля нашого міста і я вважаю, що саме люди мають його розвивати. Це місто для нас, тому ми, як громадяни, маємо надати пропозиції, яким саме ми хочемо бачити наше місто»,- зазначила Палькова.
 
Костянтин Шихальов опікуватиметься проблемою підвищення безпеки в міста та питаннями довкілля. «Нас турбує питання, в першу чергу, започаткувати програму, яка називається «Безпечне місто», де міліція разом із громадою патрулює місто та займається безпекою. Оскільки на сьогодні, органи МВС та громада живуть окремим життям»,- розповів Шихальов.
 
Максим Конашевич займатиметься питаннями ЖКГ та ОСББ. «Я з 2004 року займаюся питаннями ОСББ, тому і продовжу займатися цим питанням у рідному місті»,- зауважив Конашевич.
 
Тетяна Бойко обрала для себе сферу туризму. «Моя сфера це туризм та розвиток міста. Проте, я хочу бути дотичною ще до багатьох сфер цього проекту»,- розказала Бойко.
 
Павло Пущенко займатиметься підвищенням прозорості влади. «Ми з Тетяною можливо будемо координувати весь цей процес. Але, особисто я бачу себе у сфері публічного адміністрування»,- зазначив Пущенко.
 
Любов Фіалковська обрала для себе сферу охорони здоровя: «Я працюю в цій сфері, тому обрала саме її. У нашому місті дуже багато питання стосовно медицини. Є багато напрямків, які можна розвивати і покращувати».
 
Віктора Тарасов підтримав Костянтина Шихальова, та також обрав собі проблему підвищення безпеки в місті. «На минулому тижні Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про «Муніципальну варту», який передбачає створення зовсім нового органу в системі місцевого самоврядування. Тому, я б хотів спробувати розробити прозорий механізм реалізацій цих змін у чернігівських місцевих органах самоврядування»,- зазначив Тарасов.
 
Олександр Малін, простий житель Чернігова, вирішив взяти на себе сферу ЖКГ та будівництва: «Ці сфери мені найближче, бо я працював по ним працював. У Мене вже є певні напрацювання, тому до наступної зустрічі у сферах, за які я взявся будуть вже певні напрацювання».
 
Світлана Жимолостнова взялася за сферу оствіти.
 
Сергій Соломаха бажає зайнятися перейменуванням вулиць міста. «Я давно займаюся питанням перейменування вулиць міста. Тому, у нас вже підготовані пропозиції до владців від громадськості щодо перейменування»,- зазначив Соломаха.
 
Ольга Рись вирішила працювати у сфері бюджетної політики. Вона пообіцяла долучити до цього процесу київських експертів.

Часовий простір ініціативна група визначила для себе наступний:
Червень 2015 - Формування робочих груп по напрямках життєдіяльності, які будуть випрацьовувати бачення реформ в кожній сфері
Червень - липень робота в робочих групах за напрямами
Початок серпня - затвердження напрацьованих робочими групами бачень реформ по різним сферах
Середина серпня -  узагальнення кінцевого документу
Кінець серпня – презентація напрацювань ЗМІ та місцевим політиками
Вересень – жовтень 2015 – підписання Меморандумів з суб’єктами виборчого процесу у м.Чернігові про виконання політиками ГПР в разі проходження до міської ради.
Після жовтня 2015 року – лобіювання виконання ГПЛ оновленою Чернігівською міською радою.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини