Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:52:54

На нараді розглянуто актуальні питання роботи обласного відділення Фонду

23.05.2015   07:55Агенцiя

До завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, спеціалісти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та міжрайонних і Чернігівської міської дирекцій працюють над актуальними питаннями у сфері соціального страхування.

Про це йшла мова на нараді директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій, яка відбулася у м. Чернігові 22 травня та пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду П.І.Савича.

Із доповіддю про актуальні питання роботи виступив заступник директора С.А.Носовець.
На нараді, зокрема, зазначалося, що в обласному відділенні Фонду станом на 01.04.2015 року на обліку перебуває 27 654 страхувальники, що на 395 більше, ніж на початок року, в тому числі, 983 особи уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

На І квартал поточного року було затверджено Тимчасовий розпис доходів і видатків відділення Фонду, яким зокрема, не передбачені витрати на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, крім реабілітації.

Доходна частина Тимчасового розпису становила 115,2 тис. грн. або 104,8 % до запланованих. Витратна частина склала 35,2 млн. грн., у тому числі на виплату допомог: по тимчасовій непрацездатності – 23,3 млн. грн., по вагітності і пологах – 7,9 млн. грн. Загалом, сума нарахованих страхувальниками допомог (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи), дорівнює 31,5 млн. грн.

Страхувальниками, за І квартал надано 6 642 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення, моніторинг яких проводився щоденно. Як наслідок, упереджено безпідставне надання фінансування витрат по коштах Фонду на суму 14,6 тис. грн.
Здійснювався контроль і за невиробничим травматизмом, за результатами якого відмовлено у віднесенні витрат за рахунок коштів Фонду по 34 страхових випадках на загальну суму 54,5 тис. грн.

У відповідності до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою правління Фонду від 26.12.2014 № 37, міською та міжрайонними виконавчими дирекціями обласного відділення було надано матеріальне забезпечення 7 застрахованим особам на загальну суму 78,0 тис. грн., в тому числі допомога по тимчасовій непрацездатності на 6,4 тис. грн. і вагітності та пологах на 71,6 тис. грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи дирекцій в умовах реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».