Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:05:18

Міліція викрила автошколу, яка готувала "липових" водіїв

21.05.2015   09:16

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області затримали співробітника автошколи, який пропонував курсантам за три дні отримати водійське посвідчення без навчання. Вартість питання - 12 тисяч гривень.

Зловмисники з чернігівської автошколи та відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи в Київській області продумали схему фіктивної здачі іспитів.

Громадянин писав заяву про відновлення нібито втраченого посвідчення водія, після чого отримував дійсні права.

Начальник УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Едуард Альохін підкреслив: «Місяць тому я збирав директорів автошкіл, просив припинити практику покупки водійських посвідчень і налаштуватися на належне навчання майбутніх водіїв. Тепер приходить розуміння причин високої аварійності на дорогах. Це переважно люди, які не навчалися, а купили права. Загальновідомий вираз "купив права за сало", виявляється, має цілком реальний грунт».

В автомобілі затриманого посередника з автошколи вилучена чорнова бухгалтерія, гроші та незаповнені бланки з фотографіями, готові до передачі у відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи для здачі екзаменів. До бланків були прикріплені гроші. Також вилучені чисті медичні довідки з штампами.

Правоохоронці провели обшук у начальника відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи.

Едуард Альохін наполегливо порекомендував директорам автошкіл налаштуватися на відповідальне чесне навчання курсантів та припинити спроби покупки або продажу водійських посвідчень, щоб наступним не опинитися на лаві підсудних.

Правоохоронцями Чернігівщини відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини