Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:09:23

Земля, яку почали оформляти, та так і не взяли в оренду, за втручання органів прокуратури має повернутися в розпорядження райдержадміністрацій

19.05.2015   09:59Агенцiя

Органи прокуратури області вживають заходи до повернення державі земель сільськогосподарського призначення, щодо яких вже кілька років тому почато, але так і не завершено процедуру передачі в оренду.

Так, прокурорами Бахмацького та Козелецького районів заявлено позови про скасування розпоряджень райдержадміністрацій, якими у 2008-2010 роках передано у користування суб'єктів господарювання понад 750 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 3 млн грн. Прокурори просять суди скасувати ці розпорядження як економічно недоцільні та неефективні за очікуваними та фактичними результатами.

Мова йде про землі, які складаються з невитребуваних земельних часток (паїв). Відповідними районними державними адміністраціями було розпочато процедуру надання цих земельних масивів в оренду суб’єктам господарювання.

Однак у деяких випадках навіть після видачі розпоряджень про надання дозволів на розробку та затвердження техдокументацій із землеустрою для надання в оренду земельних ділянок суб’єкти господарювання протягом тривалого часу ― інколи понад 10 років ― належним чином не оформляють правоустановчі документи на використання таких земель, договори оренди не укладають, орендну плату та земельний податок не сплачують.

Наявність не скасованого розпорядження райдержадміністрації позбавляє можливості передати такі землі іншим суб’єктам господарювання, які б здійснювали її використання та сплачували кошти до бюджету.

Скасування таких «задавнених» розпоряджень рішеннями суду надасть можливість передати ці земельні ділянки іншим сільгоспвиробникам, які за їх використання сплачуватимуть кошти до бюджету.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини