Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:07:51

11 громадян Чернігова задекларували доходи понад 1 мільйон гривень

16.05.2015   10:35Агенцiя

Підведені підсумки «Деклараційної кампанії-2015».

30 квітня завершилася кампанія декларування доходів громадян за підсумками 2014 року. За весь період декларування фахівцями ДПІ у м. Чернігові було проведено чимало заходів, що сприяли та забезпечували обслуговування громадян для добровільного та своєчасного подання ними декларацій.

Податківцями проводилися семінари для платників податків, сеанси телефонного зв’язку „гаряча лінія”, Інтернет-семінари, брифінги, надавалися безоплатні консультації щодо заповнення та подання податкової декларації тощо.

«За результатами деклараційної кампанії, яка тривала з 1 січня до 1 травня 2015 року до ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області подали декларації 3231 мешканць нашого міста та задекларували доходи на суму 326,9 мільйонів гривень»,- повідомив начальник ДПІ у м. Чернігові Федір Уляненко.

Серед них 2145 громадян, які отримали різні види доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню. Ці громадяни задекларували 277,4 мільйонів гривень доходу і відповідно самостійно визначили до сплати в бюджет 4,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Значну кількість, а саме 1220 декларацій, подано громадянами у результаті отриманого доходу у вигляді спадщини (дарування), сума податку на доходи фізичних осіб складає майже 3,3 мільйонів гривень.

11 громадян міста Чернігова задекларували доходи понад 1 мільйон гривень та визначили до сплати у бюджет 250 тисяч гривень податку. Щодо доходів отриманих від здачі в найм нерухомого майна подано 154 декларації на суму до сплати податку в бюджет 161,6 тисяч гривень.

Протягом деклараційної кампанії громадяни міста також добровільно декларували доходи, отримані від надання різноманітних послуг населенню минулого року, зокрема: ремонт виробів, відеозйомка, пошиття одягу, музичний супровід та інше.

Нагадаємо, що фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій нею річній податковій декларації.
Крім того мешканці міста декларували свої доходи з метою використання права на податкову знижку, передбачену Податковим кодексом України. Найчастіше використовують це право громадяни, які сплачують кошти закладам освіти за навчання та громадяни, які бажають повернути частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. За результатами проведених деклараційних розрахунків сума до повернення на даний час складає 1,2 мільйони гривень по 1086 громадянам.

Щоб скористатися правом на податкову знижку, потрібно не пізніше 31 грудня 2015 року подати річну податкову декларацію із зазначенням конкретних сум здійснених витрат.
Роз’яснення та консультації з питань декларування можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Кирпоноса, буд. 28, І поверх, каб. № 5, 8 та за тел.:65-28-53,65-28-25,15-07.

«Добровільне декларування доходів громадян є світовим трендом. Висловлюємо слова вдячності тим чернігівцям, які сумлінно виконали свій конституційний обов’язок та своєчасно подали декларацію. Бажаємо нашим громадянам аби їх доходи постійно зростали, а із ростом доходів – їх активність у декларуванні й збільшенні надходжень до бюджету»,- резюмував Федір Уляненко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини