Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:12:19

Бюджет отримав майже 422 млн. грн. від платників Чернігова

14.05.2015   07:58

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Чернігові Федір Уляненко.

Підсумовуючи роботу інспекції за чотири місяці 2015 року він поінформував, що надходження податків, зборів та обов’язкових платежів за січень-квітень 2015 року склали 421,8 мільйонів гривень і зросли у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 100,7 мільйонів гривень. З них 220,6 мільйонів гривень надійшло до Державного бюджету. Це на 86,8 мільйонів гривень більше, ніж за відповідний період 2014 року.

Серед податків, які формують дохідну частину Державного бюджету, питому вагу склали: ПДВ – 115,2 мільйонів гривень (майже 52,2%), ПДФО – 46,4 мільйонів гривень (21,0%), податок на прибуток – 34,6 мільйонів гривень (15,7%). У той же час, з початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 60,8 мільйонів гривень податку на додану вартість. На зміцнення обороноздатності країни платниками Чернігова перераховано до бюджету 17,4 мільйонів гривень військового збору.

Місцевий бюджет наповнився на 201,2 мільйонів гривень, або на 7,4% більше проти надходжень 2014 року. Приріст до минулорічного показника склав 13,9 мільйонів гривень. Домінуючим у формуванні місцевого бюджету залишається податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого в загальній сумі надходжень місцевого бюджету склала 54,4% або понад 109,5 мільйонів гривень.

“Дуже важливим на сьогодні є дотримання кожним роботодавцем законодавства про працю, недопущення зменшення законодавчо встановленого розміру оплати праці, виплати заробітної плати в “конвертах” та скорочення відрахувань до бюджету”, – акцентував керівник міської податкової.

За рахунок плати за землю місцевий бюджет наповнився майже на 31,2 мільйонів гривень.
Забезпечено позитивну динаміку сплати єдиного податку. Внесок від юридичних, фізичних осіб та сільгосппідприємств – платників спрощеної системи оподаткування – 27,3 мільйонів гривень.

Одне з перспективних джерел наповнення місцевого бюджету – акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів. За чотири місяці поточного року платниками сплачено 16,5 мільйонів гривень акцизу.

“Наповнення місцевого бюджету – пріоритетний напрям роботи податківців. Колектив інспекції докладає усіх зусиль, щоб зберегти позитивні результати надходжень до бюджету міської громади”, – зазначає посадовець.

На особливому контролі фахівці інспекції тримають сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Протягом січня-квітня 2015 року надійшло 415,1 мільйонів гривень єдиного внеску.

Також керівник податкової міста поділився результатами співпраці з платниками по досягненню податкового компромісу. За його словами, процедурою податкового компромісу скористалися 49 платників податків, зареєстрованих у ДПІ у м. Чернігові.

У документах, поданих ними, збільшено податкові зобов’язання на загальну суму у 44,8 мільйонів гривень, у тому числі з податку на додану вартість на 22,5 мільйонів гривень і з податку на прибуток підприємств на 22,4 мільйонів гривень. Відповідно, сума, що підлягає сплаті до Державного бюджету, склала 1,5 мільонів гривень, які повністю перераховано до бюджету.

“Хочеться подякувати представникам бізнесу міста, які у цей скрутний для всіх час добросовісно виконують покладені на них обов’язки по сплаті податків. Зараз, як ніколи раніше, потрібна консолідація зусиль, спрямована на забезпечення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів”, – підкреслив Федір Уляненко.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини