Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:33:47

Валерій Куліч: В оцінці подій минулого ми маємо дійти до якоїсь істини

09.05.2015   09:31Агенцiя

8 травня Україна вперше відзначає День пам'яті та примирення. Його встановлено згідно з Указом Президента України з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів.

З цієї нагоди в урочищі «Подусівка» відбувся захід з вшанування пам'яті мирних жителів, розстріляних і закатованих в Чернігові у 1941-1943 роках. За даними комісії по розслідуванню злочинів німецьких фашистів, було знищено близько 15000 мирних жителів (чоловіків, жінок, дітей), партизанів, підпільників та в’язнів Подусівського концтабору. Вони поховані в урочищі в 11-ти братських могилах.

У заході взяли участь голова обласної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, представники релігійних організацій, державних установ, національно-культурних товариств та жителі міста Чернігова.

У пам’ять про загиблих поминальну літію за загиблими у роки Другої світової війни відслужив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Також у літії взяв участь священик греко-католицької церкви о. Петро (Лоза). Після літії з поминальним словом до присутніх звернувся головний рабин в Чернігівській області Ісроель Сільберштейн.

— Наша країна має складну і всебічну історію. Тому не можна підходити до оцінки історичних подій лише з якогось одного боку, як це було в радянські часи. В оцінці тих подій, що відбувалися, ми маємо дійти до якоїсь істини. Ми пам’ятаємо усіх: і жертв Корюківської трагедії, і багатьох інших безвинно знищених у роки війни. Проте дай Бог, щоб таких меморіалів у нас більше не було, - під час спілкування з представниками засобів масової інформації зазначив Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини