Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:32:26

В обласній раді відбулася презентація книги про ветеранів Чернігівщини "Йшли у бій молодими"

08.05.2015   08:30Агенцiя

7 квітня, напередодні Дня пам'яті і примирення та 70-ї річниці Великої Перемоги над нацизмом у Європі, в обласній раді під головуванням очільника обласного органу представницької влади Миколи Звєрєва відбулася презентація книги розповідей про останніх свідків боїв Другої світової війни - «Йшли у бій молодими». На святковий захід були запрошені ветерани бойових дій – герої нарисів книги, їх родичі, автори книги, представники громадськості та засобів масової інформації.

Як наголосив ведучий презентації, голова обласної організації Національної спілки України Анатолій Тютюнник, книга приурочена ювілейній річниці Перемоги над гітлерівськими загарбниками, побачила світ завдяки спільним зусиллям обласної ради, обласної організації Національної спілки журналістів України та обласної ради ветеранів України. Він щиро подякував голові обласної ради за сприяння у виданні неординарного збірника розповідей про 254-х ветеранів Придесення - учасників бойових дій у Другій світовій війні.

У свою чергу Микола Звєрєв висловив глибоку подяку ветеранам за завойовану ними Велику Перемогу, а усім журналістам і творцям книги - за їхню невтомну творчу роботу. Він також відзначив, що у джерел видання стояв колишній голова Чернігівської районної ради, депутат обласної ради та начальник інформаційного відділу її виконавчого апарату Володимир Іванович Лисенко, який не лише ініціював цей проект, але й став його головним натхненником, упорядником та автором низки нарисів про наших ветеранів.

Керівник також зазначив, що, на жаль, не всі запрошені на презентацію герої розповідей, через об'єктивні обставини не змогли прибути на цей захід, однак кожному з них, або ж їх родинам книги будуть обов'язково передані або ж особисто вручені. «Ми по-синівські низько схиляємо голови перед нашими ветеранами і пишаємося їхніми подвигами» - наголосив виступаючий.

За словами голови обласної ради, книга «Йшли у бій молодими» - це невмируща пам'ять про подвиги прадідів, дідів і батьків, правнуки, внуки та сини яких продовжують сьогодні їхню героїчну ратну роботу в зоні АТО на сході України. Вони захищають святу батьківську землю від не менш підступного ворога – російсько-терористичних агресорів.

Микола Звєрєв також наголосив, що час летить швидко і дуже прикро, що ряди героїв розповідей книжки значно порідшали. Доки готувався цей збірник до друку, більше півсотні ветеранів-героїв книги, в тому числі і її редактор Петро Олександрович Громовий та бібліограф і один з активних коректувальників цього видання, заслужений працівник культури Наталія Іванівна Лисенко, відійшли за межу вічності.

За пропозицією Миколи Звєрєва, учасники презентації вшанували світлу пам'ять померлих ветеранів і названих ним творців книги, а також сьогоднішніх захисників Батьківщини, які загинули в боях з російсько-терористичними агресорами на сході України, вшанували хвилиною мовчання.

За словами голови обласної ради, імена, вписаних до книги «Йшли у бій молодими» і спогади про їхню мужню фронтову юність, залишаться навіки в пам'яті нащадків. І особливо – нинішніх захисників України.

Від імені обласної ради він щиро подякував упоряднику, редакторам видання, журналістам обласних та районних видань за створення героїчного літопису, героями якого стали ветерани-фронтовики Придеснянського краю.

- Сьогодні ця книга про воїнську мужність, доблесть і героїзм є цінною для всіх нас і особливо для учасників антитерористичної операції на сході України. Бійцям-захисникам рідної Вітчизни є чому повчитися у своїх сивочолих прадідів, дідів і батьків, які є гідним прикладом для нинішніх поколінь, - наголосив очільник.

Микола Звєрєв привітав присутніх з Днем Пам'яті і Примирення і святом Великої Перемоги над нацизмом, побажав всім миру, Божественної благодаті, міцного здоров'я і щасливої долі на довгії і щасливії роки !

Голова обласної ради вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради найактивнішим журналістам, а ветеранам та їх родичам - перші екземпляри книги «Йшли у бій молодими».

Від імені ветеранів-героїв книги виступив колишній кулеметник, орденоносець Булаш Микола Михайлович, який подякував керівництву обласної ради, творцям книги та згадав своє героїчне бойове минуле. Своїми думками поділася і голова Чернігівської міської організації ветеранів України Четвертак Ірина Миколаївна. До присутніх звернулися з теплими словами та спогадами про свого дядька Артюха Івана Михайловича, його племінниці - Артюх-Федорова Тетяна Зотівна та Янченко Галина Зотівна. А про свого батька – фронтовика розповіла Казимірова Світлана Костянтинівна.

На завершення презентації її учасники сфотографувалися на пам'ять про цю подію.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини